Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1. маркетингові досл.docx
Скачиваний:
12
Добавлен:
04.02.2016
Размер:
36.81 Кб
Скачать

1.1.7 Існуючі форми препарату та оцінка їхніх переваг

Препарат випускається у формі таблеток. Переваги препарату у формі таблеток: повна механізація процесу виготовлення, що забезпечує високу продуктивність, чистоту і гігієнічність таблеток; точність дозування вводяться в таблетки лікарських речовин; портативність таблеток, що забезпечує зручність відпустки, зберігання і транспортування ліків; збереження (щодо тривала) лікарських речовин в спресованому стані. Для недостатньо стійких речовин можливе нанесення захисних оболонок; можливість поєднання лікарських речовин, несумісних з їх фізико-хімічними властивостями в інших лікарських формах; пролонгування дії лікарських речовин; регулювання послідовного всмоктування декількох лікарських речовин із таблетки в певні проміжки часу - створення багатошарових таблеток; попередження помилок при відпустці і прийомі ліків, що досягається випресовуванням на таблетці написів.

1.1.8 Позиціонування препарату

Порівняння препаратів Метилурацил та Пентоксил представлено в таблиці 1.1.8.1.

Таблиця 1.1.8.1. Порівняння препаратів «Метилурацил» та «Пентоксил»

Показник

Метилурацил

Пентоксил

1

2

3

Фармакотерапевтична група

Нестероїдні анаболічні засоби

Нестероїдні анаболічні засоби

Фармакологічні властивості

Фармакодинаміка. Метил урацил маєанаболічну та антикатаболічну активність. Прискорює процеси клітинної регенерації, загоювання ран, стимулює клітинні та гуморальні фактори захисту, виявляє протизапальний ефект,

Стимулює синтез нк, лейкопоез, антитіло утворення, фагоцитоз. Прискорює процеси регенерації клітин, покращує загоювання ран, має протизапальну дію. Використовується у хворих з трофічними язвами, опіками,

продовження таблиці 1.1.8.1

нормалізує нуклеїновий обмін у слизовій оболонці шлунково-кишкового тракту. Характерною специфічною властивістю препарату є стимуляція еритро- та особливо лейкопоезу. Фармакокінетика. Максимальна концентрація у крові визначається через 30 хвилин – 4 години. Препарат визначається у крові протягом 6 годин, в органах – 24 годин. Виводиться препарат з сечею.

переломами кісток, виразковою хворобою шлунку і дванадцяти палої кишки. Ефективний при лікування панкреатиту, в тому числі у дітей, наслідок стимуляції репаративних процесів в підшлунковій залозі.

Побічна дія

Можливі алергічні шкірні реакції (уртикарний висип, свербіж), іноді – головний біль, запаморочення.

Головний біль, запаморочення, алергічні шкірні реакції.

Протипоказання

Метилурацил протипоказаний при гострих та хронічних лейкемічних (як правило, мієлоїдних) формах лейкозу, лімфогранулематозі, злоякісних захворюваннях кісткового мозку, шлунково-кишкового тракту, підвищеній чутливості до компонентів препарату, діти до 3 років. Дія препарату на вагітних та годуючих груддю

Гіперчутливість, лейкоз, гемобластоз, лімфогранулематоз, злоякісні новоутворення кісткового мозку.

продовження таблиці 1.1.8.1

груддю жінок, вплив на здатність керувати автомобілем та працювати з механізмами не вивчалися.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

Клінічно значимої взаємодії з лікарськими препаратами інших груп виявлено не було.

Клінічно значимої взаємодії з лікарськими препаратами інших груп виявлено не було.

Спосіб застосування та дози

Метилурацил застосовують внутрішньо під час або після прийому їжі. Дітям віком від 3 до 8 років призначають по 0,25 г 3 рази на добу, старше 8 років – по 0,25–0,5 г 3 рази на добу. Дорослим призначають у дозі 0,5 г 4 рази на добу (при необхідності дозу збільшують до 6 разів на добу).Курс лікування при захворюваннях шлунково-кишкового тракту триває, якправило, 30–40 днів, в інших випадках може бути менш тривалим.

Пентоксил застосовують внутрішньо, після прийому їжі, 3-4 рази на добу; дорослим – по 200-400 мг; дітям до 1 року – 15 м, 1-3 роки – 25 мг, 3-8 років – 50 мг, 8-12 років – 75 мг, старше 12 років – 100-150 мг за 1 прийом. Курс лікування 15-20 днів та більше(в залежності від захворювання, ефективності і переносимості пентоксилу).

З даних таблиці можна зробити висновок, що Метилурацил порівняно з Пентоксилом має свої недоліки та переваги.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]