Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1. маркетингові досл.docx
Скачиваний:
12
Добавлен:
04.02.2016
Размер:
36.81 Кб
Скачать

1 Маркетингові дослідження і обгрунтування проведення проектних заходів

  1. Поточний стан у виробництві та споживачі препарату

    1. Характеристика препарату

Діючою речовиною препарату Метилурацил є похідне піримідину - метилурацил, який активує ферменти клітин, стимулюючи синтез піримідинових основ, чим посилює ріст та ділення клітин. Подібно до інших похідних піримідину метилурацил має анаболічну та антикатаболічну активність. Стимулює еритро- і, особливо, лейкопоез. Прискорює процеси регенерації клітин, сприяє загоєнню ран, стимулює клітинні та гуморальні фактори імунітету. Йому притаманна помірна протизапальна дія. Підвищує стійкість організму до крововтрати та до кисневої недостатності.

Метилурацил застосовують при агранулоцитарній ангіні, аліментарно-токсичній алейкії, хронічному отруєнні бензолом, панкреатиті, легких формах лейкопенії внаслідок хіміо-, рентгено- та радіотерапії; анемії; тромбоцит опенії; крововтраті; гострій та хронічній променевій хворобі; ранах, що в’яло загоюються; трофічних виразках; опіках; переломах кісток.

Застосовується також у комплексному лікуванні виразкової хвороби шлунку та 12-палої кишки, хронічному гастриту.

Побічна дія. Звичайно препарат переноситься добре. У пацієнтів з підвищеною чутливістю до компонентів препарату можуть виникнути алергічні шкірні реакції (уртикарний висип). Зрідка при лікуванні можуть виникнути головний біль, запаморочення.

Протипоказання. Гострі і хронічні форми лейкозу (особливо мієлоїдні); лімфогрануломатоз; злоякісні новоутворення травного тракту, виразкова хвороба шлунку та 12-палої кишки, запальні процеси травного тракту, захворювання нирок; підвищена індивідуальна чутливість до компонентів препарату.

Передозування. При клінічному застосуванні випадків передозування до цього часу не зареєстровано.

1.1.2. Споживачі препарату

Препарат переважно використовується в терапевтичній практиці. Тож потенційними споживачами таблеток «Метилурацил» виробництва ВАТ «Фармак» є медичні установи та хворі різного віку, що лікуються амбулаторно та стаціонарно.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами: не виявлено випадків взаємодії з лікарськими засобами, які призвели до зменшення ефективності та безпечності застосованих препаратів.

Так як препарат є дешевим і доступним, то основною категорією споживачів є пацієнти з невеликим рівнем прибутку, які не мають коштів на придбання більш дорогих та ефективних імпортних та вітчизняних аналогів препарату.

1.1.3 Динаміка споживання препарату

Метилурацил ефективний лише при легких формах лейкопенії, тому його не застосовують при тяжких ураженнях кровотворної системи, а при ураженнях середньої тяжкості лише у разі відновлення порушеної регенерації клітин крові.

При місцевих ураженнях (ураження шкіри, проктити, сигмоїдити та ін.), що виникають при променевій терапії, прийом препарату усередину поєднують із місцевим застосуванням мазі метилурацилової 10 % або свічок з метил урацилом, тому споживання препарату не залежить від пори року чи сезону.

1.1.4 Оцінка потенційного попиту на препарат

Попит на таблетки Метилурацил є досить стійким і широким. Препарат є досить дешевим та доступним, тому являється одним з лідерів продажу України та країнах СНД.

1.1.5 Ступінь заміщення препарату

Препарат таблетки «Метилурацил» по 0,5 г відноситься до нестероїдних

анаболічних засобів, які беруть участь у синтезі вуглеводів, білків, жирів, нуклеїнових кислот. Калію оротат входить до складу нуклеїнових кислот. Ефективний у комплексному лікуванні з іншими анаболічними засобами.

Таблиця 1.1 Препарати-аналоги цитропаку та їх виробники

Назва препарату

Форма випуску

Виробник

Метилурацил

Супозиторії ректальні

ВАТ «Нижфарм», Росія

Метилурацил

Супозиторії ректальні

ЗАТ «Лекхім-Харків»

Метилурацил

Таблетки

ЗАТ «Лекхім-Харків»

Пентоксил

Таблетки

Фармстандарт-Октябрь,Росія

Метилурацил

Таблетки

ВАТ «Монфарм»,м.Монастирище

Метилурацил

Таблетки

ВАТ «Київмедпрепарат»

1.1.6 Характеристика фірм-виробників препарату та його замінників

Таблетки «Метилурацил» по 0,5 г зареєстрований в Україні. Його випуском та постачанням на український ринок займається вітчизняне підприємство – ВАТ «Фармак», м. Київ. Щоб порівняти вартість препаратів, які випускаються українськими виробниками, приведемо дані у вигляді таблиці 1.2.

Таблиця 1.2 порівняльна характеристика цін та виробників препарату таблеток «Метилурацил» по 0,5 г та його замінників.

Препарат

Форма випуску

Виробник

Ціна, грн

Метилурацил

Таблетки

ВАТ «Фармак», м. Київ, Україна

10,90

Метилурацил

Таблетки

ВАТ «Монфарм», м. Монастирище, Україна

11,50

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]