Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Отложной воротник со стойкой.docx
Скачиваний:
31
Добавлен:
04.02.2016
Размер:
90.42 Кб
Скачать

Брошка-шпилька - це оригінальне модна прикраса. Його основу становить шпилька, яка може мати досить нетрадиційний вид, при цьому на неї навішуються різні дрібні деталі.

Найбільш популярна брошка-шпилька з підвісками. В якості додаткових елементів можуть виступати:

кулон;

ланцюжок;

 намистини;

 камені;

металеві фігурки тварин, рослин, птахів та інших дрібних і великих предметів.

Різноманітність підвісок може здивувати абсолютно будь-яку жінку. Прикраса може бути ніжним, яскравим, розкішним і, навіть, вінтажним. Варто відзначити, що брошка-шпилька із золота найчастіше прикрашена камінням і вкрай рідко великою кількістю дрібних підвісок. Так як дорожнечу золота не здатне підкреслити достаток маленьких деталей, а ось блиск каменів і гра їх граней зробить це блискуче. 

Клатч.

Клатч - це маленька стильна сумочка-конверт. Дуже зручна річ. Ця сумочка спочатку була використана як аксесуар вечірнього туалету. Тому кожна модниця, повинна мати у своєму гардеробі сумочку клатч.

Однак сумка сумці ворожнечу. Є багато різновидів сумочок клатч, які призначені для тих чи інших заходів або для того чи іншого туалету.

Отже, що ж таке клатч?

Клатчем називають сумочку, яку зручно і потрібно носити в руці, незалежно від її форми, кольору і т.д. Назву свою сумочка цілком справедливо отримала від англійського слова, яке має значення хапального руху, і дійсно, адже клатч можна носити, обхопивши рукою.

Історія клатчу.

Історія клатчу не йде своїм корінням вглиб історії, так як цей аксесуар придбав популярності тільки у ХХ столітті, а найдальші предки клатч - це театральні кейси, відлиті зі срібла, які носили в кінці XIX століття. Ще одна родичка, так би мовити, бабуся сучасного клатч, це Vanity Case, яку Герцог Вестмінстерський подарував Коко Шанель. Ця сама Vanity Case від Cartier і стала першою в історії сумочкою-тубусом.

Популярним клатч став у повоєнні 20-30-і роки, та й після Другої світової війни про нього не забували, а от уже в руках Крістіана Діора клатч став класикою. Тоненька талія, пишна спідниця і маленька сумочка - ось його незабутній New Look. Саме Діор зробив клатч такий же класикою, як маленьке чорне плаття для коктейлю. З Діором клатчі стали всенародно улюбленими.

Сьогодні клатч також популярний. Змінилася його зовнішність, та й сам він трохи "подорослішав" і став уже не тільки аксесуаром вечірнього вбрання, але і супутником ділового костюма, а також повсякденного одягу. Тепер він вже не скромненький непомітний аксесуар стриманих форм і відтінків, а повноправний елемент жіночого туалету, який може і хоче бути першою скрипкою гардеробу, мати незвичайні форми і кольору, бути великим або маленьким, мати ремені, ланцюжки, браслети і все що тільки він захоче .

Класичний клатч відрізняється від сумочки тим, що у нього немає ні ручок, ні ременів, а носитися він повинен під пахвою або обхопивши рукою, звідки, власне і назва клатч. Він має невеликі розміри і форму, тому що покликаний нести в собі тільки найнеобхідніше для жінки - помада, пудрениця, можливо, ключі від машини, дзеркальце. От і все, що має поміститися в цій сумочці.

Матеріали для клатча. Дизайн сумочки клатч

Для клатч дизайнери не обмежуються у виборі матеріалів. Ви можете знайти клатч з дорогоцінних металів або навіть із прозорого пластику. Однак у більшості випадків все-таки позначається класичне походження клатч, тому і матеріали, з яких він виготовлений, все ж звичайні і досить демократичні. Ви можете знайти клатч зі зміїної або крокодилової шкіри, можуть бути лайкові моделі, або пластикові - тут немає ніяких обмежень.

А ось з прикрасами і обробкою клатч справа йде куди цікавіше. Клатч вже давно перестав бути скромною класикою. Сьогодні можна знайти самі незвичайні прикраси клатч, аж до рокерських шипів. Це може бути перли, стрази, пір'я, золото - політ дизайнерської фантазії не має меж. Бісер, аплікація, метал, кристали, хутро, пайєтками - ви можете знайти те, що доведеться вам до душі. Застібки у клатч частіше за все - це намагнічені кнопки, блискавки або замочки-поцілуночки.

З чим носять клатч?

Лаковий клатч - це традиційний аксесуар, який чудово виглядатиме з такою ж традицією. Маленьке чорне плаття для коктейлю в комплекті з лаковим клатчем принесуть своїй власниці 100% успіх. Для ділової зустрічі підійде строгий клатч з матової шкіри або подібних матеріалів, який не повинен мати грайливих прикрас і фривольної обробки. Грайливі і виконані в яскравих кольорах клатчі відмінно підійдуть для зустрічі з друзями в кафе чи на побачення.

Сучасний клатч

Клатчі вже давно займають увагу дизайнерів - вони того заслуговують. Сьогодні дизайнерські колекції пропонують модницям і любителькам стильних аксесуарів різні варіанти клатч від класичних до ультрамодних і найнесподіваніші. За рахунок дизайнерських варіацій на тему розмірів клатч, він поступово все більше завойовує своє місце в нашому повсякденному житті. І в цьому є свої переваги, так як у порівнянні з величезною сумкою безформною клатч - це безпрограшний варіант.

Ще зовсім недавно мода пропонувала нам величезні сумки, в яких можна було винести все - від косметички до фену або плойки . Сумки робили за принципом "все своє ношу з собою", а самі власниці цих сумок, як в анекдоті про блондинку, яка втратила в своїй сумочці дзвонить телефон, у них нічого знайти не могли. Та і йти по вулиці, згинаючись під вагою такий громадини не дуже зручно. А ось клатч - зовсім інша справа. Він іде на зміну цим мішкуватим сумок і цілком законно. Жінка повинна бути жінкою, а не в'ючних тварин. У цій сумочці шукати нічого не треба - сюди багато покласти не вдасться, а те, що тут буде лежати ніколи не загубиться, тому що в клатч дизайнери передбачили кишеньки і відділи. А вже що говорити про стильності і про жіночність цього аксесуара. Мабуть, жодна сумочка не буває настільки жіночною, як клатч.

Ви можете знайти плоскі клатчі або об'ємні. У більшості випадків клатчі класичної прямокутної форми. Однак сьогодні дизайнери пропонують нам клатчі у вигляді трапеції. Також дуже популярні клатчі-гаманці.

При цьому невеликий розмір аж ніяк не заважає носити в клатч все, що необхідно сучасній жінці. Сюди відмінно увійде і телефон, і банківські картки, і деякі предмети косметики. Навіть щоденник, журнал і невелика косметичка увійдуть в сучасний клатч, так як дизайнери подбали про всі потреби жінки. Деякі представниці слабкої статі імітують клатчі, просто отстегнув від звичайної сумки ремінці, і носити сумку ніби їх і не було.