Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Отчет Макс.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
08.11.2019
Размер:
1.33 Mб
Скачать

Історія підприємства

Завод було відкрито 1965 році, який було названо ВУМ (Завод вычислительных и управляющих машин). В 1998 році завод було перейменовано на ДНВП Електронмаш (Державне наукове виробниче підприємство Електронмаш). Найпошириніше на заводі виготовляли електронно-обчислювальну техніку.

Структура підприємства

Виробничі ділянки цеху розміщені на першому поверсі будівлі з висотою стелі 6,3 м. Адміністративно-управлінські кабінети та відділи розташовані на 2-ому та 3-ому поверхах .

Основними несучими елементами каркаса будівлі є залізобетонні колони 400x600 мм, що спирається на фундаментні блоки, крок 6x9 м. Віконні і дверні отвори в стінах виконуються з урахуванням відповідних стандартів. Світлові рами розташовуються на позначці 1,2 м від рівня підлоги. Розміри віконних прорізів 1,8×3, 6м. Стіни будівлі залізобетонні.

На деяких ділянках, де можливий проток кислот та інших хімічних речовин на підлогу (гальванічна ділянка, ділянка травлення, ділянка коригування та ін.) виконується спеціальний протикорозійний хімічний захист підлог і будівельних конструкцій, що складається з гідроізольованого шару, що забезпечує водонепроникність підлоги і шару кислотоопорній керамічної плитки товщиною 30 мм з закладенням швів, замазкою арзоліт, а також виконуються зливні приямки для відводу припливів на очисні споруди. Всі великі отвори в перекритті для проходу трубопроводів, повітроводів, щоб уникнути попадання рідини виконуються з бортиками і хімзахистом.

Ділянки цеху розміщені у відповідності з технологічним процесом виготовлення друкованих плат, а їх розміри підібрані у відповідності з розташованим на них обладнанням і кількістю працюючих, інші приміщення спроектовані згідно з галузевими нормативами. Загальна площа цеху складає 1537 м2, а площа гальванічної ділянки - 350 м2.

Організація виготовлення в цеху

Для виготовлення ДП на виробництві розміщені наступні ділянки: механічної обробки (штампування заготовок, обробка по контуру, отримання фіксуючих і технологічних отворів, отримання отворів під металізацію), хіміко-механічної підготовки поверхні заготовок, хімічного осадження міді, формування захисного рельєфу, експонування, прояви, гальванічної металізації, декапірування, ретушування, травлення міді з пробільних місць плат, оплавлення сплаву, нанесення захисної маски, контролю якості, упаковки .

А також є допоміжні ділянки, такі як: комори для прийому та зберігання сировини, матеріалів, хімікатів, фоторезистів, готової продукції; ділянок ремонту устаткування, хімічна лабораторія і ділянка коректування .

Перевезення вантажів здійснюється механізованим транспортом (електрокарами, причіпним буксирувальними візками).

Основним обладнанням на гальванічній ділянці є автоматична хіміко-гальванічна лінія «БЛАЗБЕРГ». До її складу входять: лінія хімічної металізації зі своїм пультом управління, щитом живлення, випрямлячами і в такому ж комплекті лінія гальванічної металізації. Лінію хімічної металізації обслуговують два автооператора, які працюють за заданою циклограмою для того, щоб забезпечити завантаження і вивантаження ванн з технологічних операцій. Лінію гальванічної металізації обслуговує один автооператор зі своїм режимом циклограми. Корпус ванн лінії виконаний зі сталі СТЗ, а ванни, в яких знаходяться концентровані розчини, футіровані м'якою гумою для запобігання їх від впливу агресивних розчинів. Ванни, в яких містяться концентровані розчини, обладнані секційними бортовими відсосами. Є система для перемішування електролітів покачуванням катодної штанги.