Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Отложной воротник со стойкой.docx
Скачиваний:
31
Добавлен:
04.02.2016
Размер:
90.42 Кб
Скачать

Ювелірні вироби.

За призначенням ювелірні вироби класифікуються на вироби для прикраси, предмети туалету, сувеніри і т.д.

Залежно від використовуваних при виготовленні матеріалів ювелірні прикраси підрозділяються на вироби з дорогоцінних і недорогоцінних сплавів, кістки, каменю і т.д. За характером виробництва виділяються серійні і одиничні вироби, за асортиментом прикраси можна класифікувати по конструкції, видами, обробці і т.д.

Залежно від характеру використання ювелірні прикраси класифікуються на декілька груп: прикраси для голови, прикраси для шиї, прикраси для рук, прикраси для гардероба.

В якості прикраси для голови насамперед виступають сережки, вироблені із сплавів срібла, золота, а також з кольорових металів. Сережки можуть мати самі різні форми, вставки з каменів, замки різноманітної конструкції (наприклад, швенза, гачок з петелькою та інші). Завдяки різноманітності форм і видів сережки є унікальним доповненням до будь жіночому поряд. Широке розмаїття масивних сережок з дрібними каменями дозволяє підібрати такі прикраси практично до будь-якого одягу. Ідеально впишуться в будь-який жіночий образ сережки у формі кілець.

До прикрас для шиї відносяться ланцюжки, кольє, кулони та ін.Ланцюжки можуть використовуватися як самостійне прикраса і як прикраса, призначене для закріплення різних підвісок і кишенькових годинників. У ланцюжків можуть бути як дрібні, так і великі ланки. Ланцюжка з дорогоцінного металу, що мають великі ланки виглядають елегантно і вишукано в будь-яких ситуаціях.

Кольє є прикрасою, що має кілька підвісок, які найчастіше прикріплені до центральної частини виробу. Кольє з діамантом підійде для різних життєвих ситуацій, кольє з штучними перлами стане відмінним доповненням до вашого індивідуального стилю.

Кулони часто служать проявом елегантності, проте іноді надають образу трохи легковажності - все завищить від особливостей їх використання. Кращий варіант для жіночих стилів - народні мотиви (зірки, серця, хрести, можливо, доповнені самоцвітами).

Кільця можуть бути гладкими обручками без вставок і фасонними (декоративними). Перші досить прості і не відволікають уваги химерністю, при цьому вдало поєднуючись з будь-яким стилем одягу.

Браслети, залежно від конструкції можуть бути м'якими і жорсткими, мати різні розміри. Відмінною особливістю м'яких браслетів є те, що ці прикраси, будучи розстебнутими, являють собою основи, які мають роззую ширину. А застібки на кінцях у даних видів виробів приймають форму лише надягнутими на зап'ясті. Жорсткі браслети представлені у формі кола з замком або кільця діаметру, що дозволяє пройти в нього кисті в найширшому місці.

Найбільш поширеним прикрасою для гардероба є брошки, які можуть володіти різними формами, конструкціями, розмірами. Головна особливість брошки полягає в тому, що це прикраса має гармоніювати як з іншими прикрасами, так і з туфлями і сумочкою. Однак брошка -це не просто красива прикраса, а необхідна річ, яку можна використовувати в якості застібки. Строгих правил за вибором брошки немає, проте слід враховувати деякі рекомендації стилістів. Наприклад, при покупці брошки вам бажано орієнтуватися на свій загальний стиль. Для ділового стилю не підійдуть брошки з великими дорогоцінними каменями, не слід носити такі вироби і в денний час, оскільки кращим варіантом вони будуть для вечірнього святкового заходу.

Годинники прийнято відносити до предметів туалету. Найбільшою популярністю в торгівлі користуються браслети для годинників, що виготовляються із золота, срібла та інших металів. Браслети можуть бути для жіночих і чоловічих годинників, різнитися різноманітної конструкцією, по ширині та довжині.

Сувеніри вважаються виробами, які відображають національні особливості культури, пам'ятні дати, видатні події. До їх числа відносять пам'ятні значки, медальйони, брелоки і т.д.

 

Брошка-шпилька