Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЛБWriter14_.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
10.06.2015
Размер:
1.05 Mб
Скачать

Завдання 2. Взаємодія об'єкту з довколишнім текстом

1. До виділеного (тепер цілісному) объекту1 активізувати команду ФорматОбтіканняОптимальне обтікання. Методом Drag-and-Drop перетягнути об'єкт на текст про Ваше навчання в університеті. Проконтролювати зміни, події з текстом.

2. До виділеного объекту2 активізувати команду ФорматОб'єктТекстові атрибути, на вкладці Анімація тексту вибрати Ефект: Блимання – для парних варіантів і Безперервно біжить, – для непарних варіантів.

3. До виділеного объекту2 активізувати команду ФорматОбтіканняОбтікання сторінки. Перетягнути объект2 на текст про інформаційну технологію. Порівняти два варіанти взаємодії об'єктів з текстом і зробити виводи про зміни з текстом.

4. Усередині списку Ваших друзів за допомогою кнопки Виноски (на панелі Графічний об’єкт) намалювати хмару, в якій написати текст: «Мої друзі». Застосувати до винесення як об'єкту обтікання На фоні. Порівняти все варіанту взаємодії об'єктів з текстом і зробити виводи про зміни з текстом при різних видах обтікання об'єктів.

5. До объекту1 активізувати команду Формат►Прив'язка►Як символ. Поставити курсор перед абзацом і натискувати три рази клавішу <Enter>. Проконтролювати, що відбувається при цьому з текстом, що оточує об'єкт.

6. До объекту2 активізувати команду Формат►Прив'язка►До абзацу. Поставити курсор перед абзацом і натискувати три рази клавішу <Enter►. Проконтролювати, що відбувається при цьому з текстом, що оточує об'єкт.

Зробити висновки про те, як вигляд прив'язки об'єкту видозмінює текст довкола об'єктів при їх переміщенні.

Завдання 3. Створення і редагування художніх заголовків

1. Виконати команду Вставку ►Розрив ► Розрив сторінки ►Гаразд.

2. На панелі Графічний об’єкт активізувати кнопку Галерея текстових ефектів, і у вікні, що відрилося, вибрати стиль текстового ефекту. Натискувати на кнопку Гаразд.

3. Двічі клацнути по вставленому об'єкту з вибраним стилем, встановити курсор всередину тексту і замінити пропонований програмою текст написом «З днем народження». Клацнути за межами об'єкту.

4. За допомогою кутових маркерів зменшити розміри вставленого об'єкту.

5. Використовуючи кнопки панелі Текстові ефекти, видозмінити форму текстового ефекту, колірну гамму представлення цього об'єкту. Будьте уважні при виборі параметрів кольору.

6. Виробити прив'язку об'єкту до поточної сторінки і розташувати об'єкт на передньому плані.

Завдання 4. Вставка і робота з точковими малюнками

1. Встановити курсор під художнім заголовком і активізувати команду ВставкаЗображенняЗ файлу. У вікні діалогу Вставити зображення в полі Тека на дереві тек знайти файл з точковим малюнкомок.jpg. Відкрити його в поточному файлі.

2. До виділеного малюнка активізувати команду Формат►Зображення. У однойменному вікні зробити наступні установки:

– на вкладці Тип встановити Висоту і Ширину об'єкту 7 см;

– на вкладці Обтікання вибрати Тип обтікання Зліва;

– на вкладці Обрамлення встановити Стиль, Колір і Положення лінії за своїм смаком;

– на вкладці Фон підібрати Колір фону по поєднанню з вибраним обрамленням.

Натискувати на кнопку Гаразд і проконтролювати результат установки.

3. Створити вітальну листівку. Для цього малюнок помістити на аркуші справа, а зліва від малюнка написати текст із словами поздоровлення свого товариша з радісним днем в його житті. Додати в текст поздоровлення елементи форматування і ефекти відповідно до святкової дати.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]