Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
организ роб ЛПЗ.doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
08.06.2015
Размер:
172.03 Кб
Скачать

МІЖРЕГІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ

Контрольна робота

з дисципліни: Організація роботи лікувально-профілактичного закладу

за темою: Організація роботи Київської обласної дитячої лікарні

Студента групи:

Викладач:

д.б.н., проф. Баєва О.В.

Київ 2013

ПЛАН

1. Загальні відомості про лікарню………………………………………………………3

2. Управління лікарнею. Головній лікар і його заступники…………………………..5

2.1. Примірне положення про головного лікаря обласної дитячої лікарні…………..5

2.2. Примірне положення про заступника головного лікаря обласної дитячої лікарні з медичної частини……………………………………………………………………..10

2.3. Примірне положення про заступника головного лікаря обласної дитячої лікарні з економічних питань…………………………………………………………………..13

2.4. Примірне положення про заступника головного лікаря обласної дитячої лікарні з організаційно-методичної роботи…………………………………………..16

3. Ради, наради, конференції, наукова робота………………………………………..20

4. Порядок приймання та виписки хворих з обласної дитячої лікарні……………..21

5. Облік, звітність, статистика. Діяльність організаційно-методичного відділу лікарні………………………………………………………………………………….27

6. Список використаної літератури………………………………………………….30

1. Загальні відомості про лікарню

Київська обласна дитяча лікарня міста Боярки, за свою майже піввікову історію, стала одним з провідних медичних закладів охорони здоров'я Київщини, в якому надається високоспеціалізована лікувально-профілактична допомога хворим дітям, що потребують спеціальних методів діагностики та лікування.

Місце знаходження лікарні: 08150. Київська обл., Києво-Святошинський район, м. Боярка, вул. Хрещатик, 83. Телефон: (04498) 3-54-39, 4-01-85.

Високий рівень надання медичної допомоги забезпечують понад 750 працівників, з них 128 лікарів, більшість з яких мають вищу кваліфікаційну категорію.

У лікарні працює консультативна поліклініка на 150 відвідувань на зміну. Прийом ведуть фахівці за 21 спеціальністю.

Діагностичне відділення лікарні оснащене сучасною апаратурою.

На базі поліклініки створена та працює пересувна медична амбулаторія, яка протягом року здійснює близько 150 виїздів. Основна мета її роботи – наближення кваліфікованої спеціалізованої медичної допомоги дітям з найбільш віддаленої сільської місцевості області.

Сучасна клініко-діагностична лабораторія забезпечує цілодобове проведення необхідного комплексу клініко-діагностичних досліджень пацієнтам лікарні.

Потужність ліжкового фонду лікувального закладу становить 400 ліжок у 12 відділеннях за 17 профілями, де концентрується найбільш складна в діагностичному та лікувальному плані патологія дитячого віку.

Лікарня тісно співпрацює з провідними спеціалістами 10 кафедр Академії післядипломної освіти УМАПО ім. Шупіка. Крім того, обласна дитяча лікарня є додатковою базою кафедри педіатрії та хвороб дитячого та підліткового віку.

Працює виїзна неонатальна бригада, яка укомплектована сучасними діагностичними приладами та реанімаційним обладнанням, а також двома реанімобілями для цілодобового здійснення консультацій і транспортування тяжкохворих новонароджених та дітей старшого віку. За час роботи неонатальної бригади нею транспортовано близько 2,5 тисяч новонароджених дітей, з яких понад 550 перебувало на штучній вентиляції легень.

У закладі вибудовано чітку поетапність надання медичної допомоги новонародженим, зі збереження їх життя та відновлення функцій центральної нервової системи з метоюподальшої соціальної адаптації їх у суспільстві.

На базі лікарні відкриті та працюють Центри дитячої епілепсії, порушення ритму серця та сурдологічний центр. Наразі створюється Центр реабілітації дітей з органічними ураженнями нервової системи.