Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
бжд.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
04.06.2015
Размер:
160.24 Кб
Скачать

4.3 Поради з виживання

Знеструмити палаючі приміщення шляхом виключення захисних автоматів або викручування захисних запобіжників на електрощиті.

Не піддаватися паніці, визначити найбільш короткий шлях до порятунку; при неможливості врятуватися - лягти на підлогу, де менше диму і більше кисню (у кутах); пам'ятаєте, що токсичні гази і дим небезпечніше язиків полум'я; враховуйте, що на рівні очей стоїть температура в 6 разів вище

Не стрибати без крайньої необхідності: кожен другий стрибок з четвертого поверху закінчується трагічно

Виходячи через двері - відкривати її повільно, ставши на коліна, виставивши одну ногу, щоб вона різко не відчинилися, і вогонь не вирвався разом з повітрям.

Користуватися ліфтом забороняється

При сильних опіках забороняється:

обробляти рану спиртом, жиром, марганцівкою, порошками

проколювати пухирі, поливати їх водою

зривати прилиплі до опіку одяг, стосуватися рани руками

В очікуванні пожежних - намагатися обнадіювати слабких і малих.

Висновки

З викладеного матеріалу випливає, що пожежі і вибухи супроводжуються знищенням матеріальних цінностей, створюють загрозу життю і здоров'ю людей, навколишньому середовищу. Чим швидше розвивається суспільство, наука і техніка, тим актуальнішою стає проблема пожеж та забезпечення пожежної безпеки. Україні бути країною з високим рівнем природної та техногенної небезпеки. Тільки протягом доби в Україні відбувається 110-120 пожеж, на яких гинуть 7-6 чоловік. Тому запобігання НС, пов'язаних із пожежами та вибухами, можна вважати досягнутими, якщо кожна людина буде знати причини і наслідки пожеж і вибухів, і вміти запобігати їм.

Слід дотримуватися правил пожежної безпеки, уміти поводитися з вогнем, знати запобіжні заходи та захисту від пожеж і вибухів.

Бережіть себе, людське життя - найбільша цінність на Землі!