Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
3 мет. рек.кмо.doc
Скачиваний:
42
Добавлен:
02.06.2015
Размер:
2.85 Mб
Скачать

2.1. Аналіз моделей-аналогів

На першому етапі здійснюється підбір моделей-аналогів на основі самостійного, творчого пошуку форм, крою, елементів оздоблення відповідно до технічного завдання. На основі підібраних форм і елементів одягу розробляються ескізи і складається еталонний ряд моделей-аналогів (не менше 4 виробів).

Малюнки моделей-аналогів виконуються на статуру у повний зріст відповідно до канону, показуючи вигляд спереду і ззаду. Малюнки виконуються в кольорі, виділяючи всі лінії фасону та конструктивні елементи.

2.2. Аналіз художнього оформлення моделей-аналогів

На другому етапі виконується художній аналіз моделей-аналогів (у вигляді технічного опису) з позиції їх композиційного, конструктивного і технологічного вирішення.

Аналіз відповідності моделей-аналогів вимогам, які були визначені на етапі розробки технічного завдання, подати в табличній формі (табл. 2.1.).

Таблиця 2.1

Аналіз моделей-аналогів

з/п

Вимоги до моделей-аналогів

Варіанти моделей-аналогів

1

2

3

4

1

2

3

4

5

6

2.3. Висновки до технічної пропозиції та обґрунтування виготовлення оптимального варіанту моделі в загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах

На третьому етапі формулюються висновки щодо проведеного аналізу моделей-аналогів. Оптимальний варіант моделі для подальшого проектування може бути поданий у вигляді збірного образу з найкращих варіантів окремих конструктивних елементів моделей-аналогів. Дивись додаток З.

Ескіз оптимального варіанту моделі виконується (в кольорі, на статуру у повний зріст відповідно до канону, показуючи вигляд спереду та ззаду і виділяючи усі фасонні лінії) на аркуші формату А4, затверджується викладачем і подається після завдання до курсової роботи. Зразок оформлення ескізу моделі що проектується приведений в додатку В.

В підрозділі необхідно також визначити в яких класах і при вивченні яких розділів або тем програми трудового навчання для 5-9 класів, профільного чи професійного навчання в старших класах з напряму „Технологія”, або в професійно-технічних навчальних закладах при вивченні загальнотехнічних і спеціальних дисциплін буде виготовлятись даний варіант моделі (зі зноскою на відповідні програми).

Другий змістовий модуль курсової роботи включає: III і IV розділи, висновки, список використаних літературно-інформаційних джерел, додатки. Обсяг тексту другого змістового модуля курсової роботи обмежується 23-26 сторінками машинописного тексту без додатків.

Розділ III. Конструкторська розробка моделі

Третій розділ курсової роботи складається з п’яти підрозділів і за обсягом становить 10-12 сторінок машинописного тексту.

3.1. Технічний опис моделі

Необхідно визначити призначення моделі, умови експлуатації, вікову категорію. Детально описати форму, силует, стиль даного виду одягу, а також описати конструктивно-декоративні елементи на пілочці, спинці, спідниці, вказати крій рукава, коміра та інші елементи моделі, що дозволять вірно вибрати базову основу конструкції.

В описі запропонувати назви тканин та матеріалів, з яких рекомендується шити дану модель, з посиланням на літературні джерела.