Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
3 мет. рек.кмо.doc
Скачиваний:
42
Добавлен:
02.06.2015
Размер:
2.85 Mб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Рівненський державний гуманітарний університет

Кафедра професійної педагогіки і трудової підготовки

Курсова робота

З КОНСТРУЮВАННЯ,

МОДЕЛЮВАННЯ

ТА ТЕХНОЛОГІЇ ОБРОБКИ ОДЯГУ

Методичний посібник

(за вимогами кредитно-трансферної системи)

Для напряму підготовки 6.010103

«Технологічна освіта (обслуговуюча праця)»

Рівне - 2010

ББК

УДК

Друкується за рішенням Науково-методичної ради Рівненського державного гуманітарного університету (протокол № від 20 р.).

Курсова робота з конструювання, моделювання та технології обробки одягу. Методичний посібник (за вимогами кредитно-трансферної системи). Для напряму підготовки 6.010103 «Технологічна освіта (обслуговуюча праця)». / Автори-укладачі: О.Д.Літковець, О.В.Козак – Рівне: РДГУ, 2010. – 46с.

Автори-укладачі: Літковець О.Д., викладач кафедри професійної педагогіки і трудової підготовки РДГУ;

Козак О.В., викладач кафедри професійної педагогіки і трудової підготовки РДГУ.

Рецензенти: С.В. Лісова, док. пед. наук, професор МЕГУ

ім. акад. С Дем'янчука;

Н.В. Петрук, викл. текстильного технікуму технологій та дизайну НУВГ і ПК.

Відповідальний редактор М.С. Янцур, канд. пед. наук, професор, завідувач кафедри професійної педагогіки і трудової підготовки РДГУ.

У методичному посібнику розглядається значення курсових робіт студентів фізико-технологічного факультету Рівненського державного гуманітарного університету для професійно-педагогічної підготовки вчителя трудового навчання (обслуговуючої праці). В них наводяться нормативні положення, вимоги та практичні вказівки з підготовки, виконання, літературного і графічного оформлення курсових робіт з конструювання, моделювання та технології обробки одягу і їх захисту за кредитно-модульною системою оцінювання.

Методичний посібник схвалено і рекомендовано до друку кафедрою професійної педагогіки і трудової підготовки РДГУ (протокол № , від

20 р.).

ВСТУП

Курсова робота – вид індивідуально-самостійної роботи студента, що завершує вивчення цілого ряду професійно-орієнтованих дисциплін.

У відповідності з навчальним планом напряму підготовки 6.010103 «Технологічна освіта», курсова робота з конструювання, моделювання та технології обробки одягу виконується студентами ІІІ курсу в 6-му семестрі денного і заочного відділень фізико-технологічного факультету РДГУ та здійснюється на засадах кредитно-трансферної системи, важливим елементом якої є модульно-рейтинговий контроль знань i вмiнь студентів.

Дана курсова робота складається з одного навчального модуля та трьох змістових модулів, які відповідають частинам курсової роботи.

Підготовка курсової роботи здійснюється за графіком, встановленим кафедрою, узгодженим із студентом і затвердженим керівником. Конкретні терміни виконання курсової роботи визначаються графіком навчального процесу.

Курсові роботи зберігаються на кафедрі протягом трьох років, далі списуються в установленому порядку.

Розділ і. Вибір теми

Вибір теми – це перший і досить відповідальний момент курсової роботи. Від правильного її вибору залежить результат всього дослідження. Необхідно враховувати наукову і практичну актуальність теми, наявність необхідних матеріалів для її виконання.

Тему курсової роботи студент вибирає з тематики курсових робіт, яку складають провідні викладачі кафедри. Студенти узгоджують тему курсової роботи з науковим керівником. Студент, який має певні наукові інтереси, може обрати тему, яка відсутня у тематиці, попередньо узгодивши її з провідним викладачем кафедри, завідувачем кафедри та керівником курсової роботи.

Тема реєструється на кафедрі. Її виконавець отримує від наукового керівника завдання (додаток Б), в якому викладено основні вказівки до роботи.

Самостійна зміна теми курсової роботи студентом, так само як і довільне трактування, не допускається. В особливих випадках, попередньо узгодивши з науковим керівником, студент має право написати заяву на ім’я завідувача кафедри з мотивованим проханням змінити тему курсової роботи. Дана заява розглядається на засіданні кафедри, і тільки при позитивному вирішенні даного питання, дається дозвіл на зміну теми роботи.

При цьому на засіданні кафедри враховуються зміна теми й термін виконання роботи, який залишився до захисту. Кафедра може незадовільнити прохання студента. В цьому випадку він зобов’язаний виконати роботу з теми, яка була затверджена раніше.