Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Aydit.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
27.05.2015
Размер:
794.62 Кб
Скачать

4.2 Зміст практичної частини Організація процесу аудиту

Розглянемо практичну частину на прикладі аудиту власного капіталу.

Підготовчий етап аудиту включає перелік документів:

  • Лист-замовлення;

  • Лист-згода;

  • Договір на проведення аудиту.

Укладанню договору на надання аудиторських послуг передує відправлення підприємством Листа-замовлення й одержання від аудиторської фірми у відповідь Листа-згоди.

№__ від __ ___ 200__р. Директору

Аудиторської фірми «Надія»

Баришполь К. Ю.

Лист – замовлення

Просимо Вас провести аудит власного капіталу ВАТ «Ріваль» за 2010 рік у термін з 01.03.2011 до 01.04.2011 року.

Директор ВАТ «Ріваль» Колісник О.С.

№__ від __ ___ 200__р. Директору ВАТ «Ріваль»

Колісник О.С

Лист – згода

У відповідь на Ваш Лист №___ від __ ___ 20__р. про проведення аудиторської перевірки власного капіталу, підтверджуємо нашу згоду. Аудиторська перевірка буде проведена з метою висновків про власний капітал у термін з 01 березня 2011 року до 01 квітня 2011 року.

У зв’язку з проведенням аудиту власного капіталу нам необхідна детальна і повна інформація щодо формування вашого статутного капіталу.

Просимо надати установчі документи (Статут), форми фінансової звітності (Баланс, Звіт про фінансові результати, Звіт про власний капітал, Звіт про рух грошових коштів). При наявності змін, внесених до статутного капіталу підприємства, надайте будь ласка протоколи зборів, у яких ці зміни відображені, та підтвердіть внесення змін до Статуту підприємства. Просимо також надати підтверджувальні документи про сплату статутного капіталу (платіжні доручення, квитанції банку, акти приймання-передачі майна тощо).

Нагадуємо, що відповідальність за розкриття інформації про власний капітал (ведення відповідних облікових записів, здійснення заходів внутрішнього контролю, вибір та застосування облікових політик) несе управлінський персонал компанії.

Сподіваємося на повноцінну співпрацю з персоналом і на надання записів, документації та інформації, необхідної для аудиторської перевірки.

Директор аудиторської Баришполь К.Ю.

фірми «Надія»

Аудит проводиться на підставі договору між аудитором і замовником. Договір є основним документом, що свідчить про факт досягнення домовленості між замовником і виконавцем на проведення аудиторської перевірки.

Договір про надання аудиторських послуг № 1

м. Запоріжжя 27 лютого 2011 року

Аудиторська фірма «Надія», в подальшому - «Виконавець», в особі директора, Баришполь Катерини Юріївни - з одного боку та ВАТ «Ріваль» - «Замовник», в особі директора, Колісника Олексія Сергійовича - з другого боку, діючі на основі своїх установчих документів, уклали цей договір про таке:

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]