Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KursProektKE.rtf
Скачиваний:
28
Добавлен:
17.05.2015
Размер:
4.83 Mб
Скачать

3.Оформлення курсового проекту та основні вимоги до змісту пояснювальної записки

Матеріали, які подаються на захист курсового проекту, оформлю-ються у вигляді пояснювальної записки та креслень.

Пояснювальна записка повинна складатися з 20-25 друкованих сторінок на листах А4, містити всі розрахункові матеріали, таблиці, схеми та перелік елеметів. Розрахунковий матеріал складається з графіків, принципових схем та часових діаграм, отриманих в процесі моделювання в системі PCAD та PCCAPS або іншими програмами.Всі нобхідні позначки на схемах повинні бути стандартні.

Пояснювальна записка вміщує в себе:

- титульний лист (зразок оформлення поданий у додатку 1);

- зміст, в якому вказані розділи пояснювальної записки і відповідні їм номери сторінок;

-бланк технічного завдання на проектування, підписаний керівником курсового проекту (дод.2);

- вступ.

Курсовий проект складається з двух частин - аналогової та цифрової електроніки. Аналогові схеми повинні розглядатися, як схемна основа реалізації цифрових елементів. Цифрова електроніка обмежена можливостями схемної реалізації елементної бази та найпростішим вузлом пристрою (тригера).

Зміст пояснювальної записки розбивається на розділи та підрозділи, при необхідності - на пункти та підпункти.

Розділам в межах всієї пояснювальної записки присвоюються порядкові номери, які позначаються арабськими цифрами з крапкою. Кожний розділ починається з нової сторінки. Найменування розділів повинні бути стислими та відповідати змісту. Крапка в кінці заголовка не ставиться.

Підрозділи повинні мати порядкові номери в межах кожного розділу. Номера підрозділів позначаються двома арабськими цифрами. Перша цифра означає номер розділа, друга - підрозділи. Між цифрами та за останьою цифрою ставиться крапка.

Розділ 1. Проектування цифрового ключа (вибір схеми, розрахунок звичайного насиченого ключа, характеристики транзисторного ключа, результати моделювання, аналіз результатів моделювання та виводи)

Розділ 2. Вибір логічного елемента. Отримавши згідно свого варіанту ЛЕ та принципову схему його, визначають необхідні активні та пасивні компоненти. Описати їх принцип роботи, навести еквівалентну схему, математичні вирази, що визначають основні характеристики схеми, статичні та динамічні характеристики. Порівняльний аналіз з іншими серіями елементів.

У теперішній час логічні елементи випускаються промисловістю у вигляді серій, які включають в себе широку номенклатуру схем різного ступеня. Але в кожній серії виділяється так звана базова схема, яка визначає в основному статичні та динамічні параметри більшості інших схем даної серії. В цьому розділі, згідно свого варіанта, повинна бути обгрунтовано вибрана базова схема ЛЄ, функціональний аналог даної серії, принципова схема ЛЄ, статичні та динамічні характеристики.

Розділ 3. Логічне проектування тригерної схеми. Логічний синтез тригерної комірки. В даному розділі повинна бути відображена структура тригерної комірки шляхом описання входів та виходів, які контролюються, проведені синтез та мінімізація (див. "Методику логічного синтеза тригерної комірки"). Повинні бути приведені результати логічного моделювання в системі PCAD або іншою програмою, проведений аналіз результатів моделювання.

У кінці пояснювальної записки розміщуються листи "Висновку" та перелік використаної літератури, де вказується порядковий номер джерела, призвище та ініціали автора, назва книги, місце видання, назва видавництва та рік видання.

Пояснювальна записка повинна бути підписана керівником та виконавцем.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]