Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
титулка.docx
Скачиваний:
13
Добавлен:
17.05.2015
Размер:
30.35 Кб
Скачать

Принцип роботи.

Термін модем складається із слів: “модулятор” та “демодулятор”. Модулятор перетворює цифровий сигнал комп’ютера в аналоговий сигнал, який використовується в телефонній лінії. Демодулятор (приймач) перетворює аналогові сигнали в цифрові, зрозумілі персональному комп’ютеру.

Для передачі даних через модем потрібні: модем, програмне забезпечення, підключення до телефонної лінії.

Розрізняють два режими роботи модемів: режим передачі даних, в якому модем передає і приймає дані; режим команд в якому модему даються інструкції, параметри роботи і команди виклику абонента, а також переривається сеанс зв’язку.

Самі перші модеми передавали інформацію дуже повільно. Максимальна швидкість 1200-300б/с. але модеми постійно вдосконалюються. За 1-2 роки швидкість зросла до 9600 б/1с, а сьогодні 14400 б/1с – це необхідний мінімум для роботи з мережею ITERNET. Швидка передача даних через модем не тільки економить час але й дозволяє вам зберегти чимало грошей якщо ви користуєтесь ITERNET.

Висновки

Від ефективності мережевих адаптерів залежить продуктивність будь-якої складної мережі, так як дані завжди проходять не тільки через комутатори і маршрутизатори мережі, але і через адаптери комп'ютерів, а результуюча продуктивність послідовно з'єднаних пристроїв визначається продуктивністю самого повільного пристрою.

Мережеві адаптери характеризуються типом підтримуваного протоколу, продуктивністю, шиною комп'ютера, до якої вони можуть приєднуватися, типом прийомопередавача, а також наявністю власного процесора, що розвантажує центральний процесор комп'ютера від рутинної роботи.

Сучасні адаптери вміють адаптуватися до часових параметрів шини і оперативної пам'яті комп'ютера для підвищення продуктивності обміну «мережа-комп'ютер».

Список літератури

  • Комп'ютерні мережі. Принципи, технології, протоколи: Підручник для вузів 2-е видання. / В.Г. Оліфер, Н.А. Оліфер. - Спб.: Пітер, 2003.

  • Ю. А. Кулаков, Г. М. Луцький "Комп'ютерні мережі" М. - К. "Юніор", 1998.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]