Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МетодичкаКурсРоб-СПЗ.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
16.05.2015
Размер:
508.42 Кб
Скачать

2.9 Список літературних джерел

Якщо у списку використаних джерел є посилання на Інтернет-сторінки, слід наводити ї їх. В даному переліку дається оформлений відповідно до ви­мог ДОСТів, перелік літературних джерел, які було використано в процесі ви­ко­нання роботи, і на які є посилки в тексті пояснювальної записки. Кожне дже­рело повинно бути вказано разом з видавництвом, роком видання, кількістю сторінок. Всі літературні джерела повинні знайти своє відображення у тексті пояснювальної записки – вказується номер посилання зі списку літератури у квадратних дужках.

2.10 Додатки

Додатки повинні містити матеріал, який не увійшов в основні розділи пояснювальної записки: лістинги програм (з коментарями), підпрограм та функцій, результати тестування програми у вигляді образів екранів, таблиць, графіків, доповнення до інструкцій тощо. Додатки друкуються без рамок, довільним шрифтом. Сторінки додатків нумеруються, продовжуючи загальну нумерацію пояснювальної записки. Кожний додаток повинен мати назву і починатися з нової сторінки. Якщо додатків декілька, то іх номери і назви також повинні бути винесені у “Зміст”.

3 Оформлення пояснювальної записки

Пояснювальна записка (ПЗ) відноситься до текстових документів, які містять інформацію, подану в основному технічною мовою та графічну інформацію у вигляді ілюстрацій.

Пояснювальну записку курсової роботи оформлюють відповідно до стандарту ДСТУ 3008-95.

Пояснювальна записка, як і будь-яка конструкторська документа­ція, до якої можуть входити текстові, схемні, програмні та інші документи, оформляються на одній стороні аркушів білого паперу формату А4 (210 · 297 мм 2,0 мм).

Форма, розміри, зміст і порядок заповнення основного напису і додаткових граф до нього викладені в міждержавному стандарті ГОСТ 2.104-68.

Текст пояснювальної записки повинен бути набраний на комп'ютері та роздрукований на принтері без виділення по тексту і підкреслення. ВИКО­РИСТОВУВАТИ КСЕРОКОПІЇ (СКАНУВАННЯ) – СУВОРО ЗАБОРОНЕНО! Тільки в оглядовій частині проекту допускаються чіткі відредаговані копії. Помилки виправляють зафарбовуванням білим коректором і нанесенням на тому ж місці виправленого тексту.

Скорочення слів – відповідно до чинних стандартів. Всі скорочення повинні бути розшифровані у тому місці тексту, де вони зустрічаються вперше.

3.1 Оформлення основного тексту пояснювальної записки

3.1.1 Шрифт тексту. Текст пояснювальної записки повинен бути на­бра­ний у будь-якому текстовому редакторі і мати такі параметри:

– гарнітура шрифта Times New Roman;

– розмір шрифта 14;

– міжрядковий інтервал – 1.5.

3.1.2 Нумерація сторінок. Сторінки повинні бути пронумеровані. Нумерація проставляється у правому верхньому кутку з відступами по 1 см справа і зверху.

Нумерація повинна бути наскрізна (додатки також нумеруються).

Не нумеруються титульний лист, завдання на курсову, анотації.

3.1.3 Відступи. Відступи від країв аркуша: зверху, знизу – 20 мм; справа – 10 мм; зліва – не менше 25 мм. Абзац – 5 знаків.

3.1.4 Заголовки.

Назви складових частин чи розділів ПЗ записують у вигляді заго­ловків. Заго­лов­ки повинні бути короткими і відповідати тематиці викладеного матеріалу. Перенесення слів у заголовках не допуска­ються. Крапку в кінці заголовків не ставлять. Якщо заголовок складається з двох і більше речень, то тоді їх розді­ля­ють крапкою. Не дозволяється залишати заголовок без тексту на попередній сторінці. Цифри, які вказують номер заголовка, не повинні виступати за абзац.

Заголовки 1-го рівня (заголовки структурних частин, розділів) друкуються великими літерами посередині рядка, напівжирним шрифтом.

Заголовки 2-го рівня друкуються з абзацу, малими літерами, починаючи з великої, напівжирним шрифтом.

Між заголовками 1-го і 2-го рівнів і текстом пропускають один рядок.

Заголовки 3-го рівня друкуються з абзацу (рядок не пропускається).