Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МетодичкаКурсРоб-СПЗ.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
16.05.2015
Размер:
508.42 Кб
Скачать

1 Загальні вимоги до курсової роботи

1.1 Тематика курсової роботи

Зміст курсової роботи визначається завданням,яке видається викла­да­чем кожному студенту не пізніше 6 днів з початку семестру. Курсове проектування включає декілька послідовних етапів, які, в загальному випадку, пов'язані із змістовною постановкою задачі, розробкою технічного завдання, вибором форми представлення задачі, математичною моделлю самого рішення, вибором оптимального алгоритму рішення, проведенням досліджень створеної програми та формулюванням обґрунтованих висновків щодо отриманих в роботі результатів. Кожен етап обов’язково має знайти своє відображення в пояснювальній записці, що містить вихідні та розрахунково-пояснювальні матеріали, які пов'язані з виконанням курсової роботи. Теоретичні положення висвітлюються на конкретних прикладах.

Завдання для курсових робіт визначаються викладачем. Варіанти завдань є індивідуальними і не повторюються. Заохочуються пропозиції студентів щодо самостійного, за узгодженням з викладачем, вибору теми курсової роботи поза межами запропонованого в методичних вказівках переліку. Самостійний вибір предметної області, в якій доцільно використовувати сучасні методи програмування та оригінальні алгоритми, дозволяє зробити висновок щодо рівня творчої активності студента, його вміння самостійно здійснити попередній аналіз предметної області.

Можливе виконання спеціалізованих курсових робіт.

1.2 Основні вимоги до результату виконання роботи

Робота обов’язково повинна задовольняти таким вимогам.

  1. Сполучення декількох різних програмних мов або програних продуктів та середовищ для організації інтерфейсу користувача: короткі теоретичні відомості, пояснення щодо роботи програми, система підказок та пояснень, інформація про розробника, про порядок дій у програмі тощо.

  2. Застосування основних принципів об’єктно-орієнтованого програму­вання та інших прогресивних технологій, абстрактні типи даних, тобто класи (як стандартні, так і власні), інкапсуляція, успадкування класів, поліморфізм. Загальна ієрархія класів, що вико­ри­сто­вується у програмі, повинна буди наведена у тексті пояснювальної записки або у додатках.

  3. Реалізація дружнього інтерфейсу для керування роботою програми: вико­рис­тан­ня багаторівневого меню, різноманітних елементів керування роботою про­грами, можлива графічна інтерпретація результатів, попередження про мож­ливі помилки при введенні інформації або під час інтерактивного режиму роботи і т.д.

  4. Перевірка цілісності і правильності введених даних на рівні обробки виклю­ч­них ситуацій для перевірки правильності введеної та отриманої інформації: числової, символьної, великі літери, малі літери, приналежність до алфавіту, перевірка існування файлу і т.д.

  5. Представлення інформації (як вхідної, так і результуючої) повинно буди зро­зу­мі­лим, мати необхідні пояснення. Всі результаті вхідних, проміжних, резуль­туючих дій повинні бути виведені на екран у вигляді, зручному для розуміння стороннього користувача і аналізу.

  6. Пояснювальна записка повинна бути оформлена таким чином, щоб надати сторонньому користувачу повну інформацію про процес розробки, етапи реалізаціх та результати роботи програми. Виконана пояснювальна записка повинна бути згідно до наведених далі вимог.