Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
0122826_5ABE5_virobnicha_baza_budivnictva / Курс лекций ВББ.doc
Скачиваний:
75
Добавлен:
11.05.2015
Размер:
4.79 Mб
Скачать

7.4. Відділення гальванічних покриттів.

Конструкції, що виготовленні з алюмінієвих профілів та змонтовані на будівельних об’єктах, з плином часу піддаються впливу зовнішнього середовища і , у тому числі, хімічно активних речовин , які можуть викликати корозію. Щоби попередити це, профілі піддаються електрохімічній обробці – анодному оксидуванню , мета якого – збільшити товщину оксидної плівки, що покриває алюміній.

Для реалізації цього технологічного процесу служить відділення гальванічних покриттів (Рис.7.3).

Рис. 7.3. Відділення гальванічних покриттів

При додаванні спеціальних реактивів до гальванічного розчину покриття може змінювати колір. Це явище використовується при обробці профілів – під дією таких розчинів вони можуть набувати колір золотіння , старої бронзи, тощо. Профілі з нанесеним прозорим покриттям можуть бути пофарбовані порошковими емалями у різні кольори.

7.5. Механіко – збиральне виробництво.

Заключним етапом технологічного циклу виготовлення алюмінієвих конструкцій є механо – збиральне виробництво.

Для виготовлення «теплих» серій конструкцій на йому здійснюють збирання комбінованих профілів: між алюмінієвими складовими комбінованого профілю запресовують вставки зі склонаповненого поліаміду, які розділяють зовнішню і внутрішню сторони конструкції. Цім досягається зниження теплопровідності конструкцій і, відповідно, підвищення коефіцієнту опору теплопередачі

Для виготовлення «холодних» серій конструкцій, що монтуються, як правило в середині приміщень, використовують системи звичайних закритих профілів без термовставок.

Типові елементи конструкцій (вікна, двері, тощо) і готові елементи невеликих розмірів збирають безпосередньо на заводі, на них встановлюється фурнітура. Для збирання крупно габаритних конструкцій, що монтуються на будівельних об’єктах, механо – збиральне виробництво забезпечує розрізання стандартних заготовок профілів на елементи для наступного збирання (Рис.7.4, 7.5).

Рис.7.4. Виготовлення конструкцій на механіко – збиральному

виробництві

7.6. Інструментальне виробництво

Для забезпечення технологічної незалежності заводів алюмінієвих конструкцій на них , як правило, організують інструментальне виробництво. Виготовлення власного інструменту – матриць для пресування профілів дозволяє створювати і випробовувати власні системи конструкційних профілів, пресувати типові профілі загального призначення різних перетинів і розмірів, виготовлювати матриці для пресування профілів створених за кресленнями замовників.

Окрім матриць, інструментальне виробництво, як правило , виготовлює різноманітні штампи, кондуктори, і прес - форми для литва.