Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Praktikum_SAPR.doc
Скачиваний:
66
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
1.46 Mб
Скачать

ПОЛТАВСЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ СПОЖИВЧОЇ КООПЕРАЦІЇ УКРАЇНИ

Кафедра технології і організації ресторанного господарства

В.Г. ШКАРУПА

О.І. ПОЛОЖИШНИКОВА

Т.В. КАПЛІНА

Проектування підприємств ресторанного господарства з основами сапр практикум

для студентів всіх форм навчання

спеціальності

6.091711 "Технологія харчування"

ПОЛТАВА 2007

Автори: Шкарупа В.Г. - к.е.н., доцент кафедри технології і орга­нізації ресторанного господарства ПУСКУ;

Положишникова 0.І. - доцент кафедри тех­нології і організації ресторанного господарства ПУСКУ;

Капліна Т.В. к.т.н., доцент кафедри технології і організації ресторанного господарства ПУСКУ

Рецензенти: Рогова А.Л. - к.е.н., доцент кафедри технології і організації ресторанного господарства ПУСКУ;

Кожухар В.В. - к.т.н., доцент кафедри технології і організації харчових виробництв ПУСКУ.

ПРАКТИКУМ

обговорений та затверджений на засіданні кафедри

«____»________________2007 р.

Протокол №_

Зав. кафедрою

__________проф. Манжос О. Ф.

УЗГОДЖЕНО

Декан технологічного факультету

____________доц. Шкарупа В.Г.

«____»________________2007 р.

УЗГОДЖЕНО

Директор навчального центру

_____________доц. Герман Н. В.

«____»________________2007 р.

Вступ

Курс "Проектування підприємств ресторанного господарства з основами САПР" є спеціальною дисципліною при підготовці фахівців зі спеціальності 6.091711 "Технологія харчування". Мета кур­су - набуття студентами теоретичних знань та практичних навичок з обґрунтування доцільності та ефективності будівництва або ре­конструкції підприємств ресторанного господарства, розробки опти­мальних технологічних схем виробничо-торговельного процесу, ви­конання технологічних розрахунків складських, виробничих, торго­вельних, адміністративно-побутових та інших груп приміщень, розробки багатоваріантних та найбільш раціональних проектно-технологічних та об'ємно-планувальних рішень.

Згідно до навчального плану, типової та робочої навчальних програм у період вивчення теоретичного матеріалу з курсу "Проек­тування підприємств ресторанного господарства з основами САПР", студенти виконують практичні завдання під час проведення лабора­торних занять з широким використанням ПЕОМ.

Практичні завдання виконуються за основними темами, пе­редбаченими робочою навчальною програмою курсу. Метою лабора­торних занять є закріплення теоретичних знань, набуття прак­тичних навичок, виконання технологічних розрахунків та розробки рішень з компонування, при проектуванні окремих цехів, інших струк­турних підрозділів підприємств харчування з використанням приклад­них розрахункових комп'ютерних програм та програмних засобів ком­п'ютерної графіки. Під час практичних та лабораторних занять студенти також відпрацьовують методику, набувають навички ви­конання окремих розрахункових та графічних робіт, що є підґрунтям курсового та дипломного проектування.

Практичні та лабораторні заняття проводяться згідно з графіком у спеціально оснащеному кабінеті проектування, комп'ю­терній лабораторії у складі половини академічної групи. Заняття проводяться тривалістю 2 та 4 години. Залежно від змісту завдань, на виконання кожної теми занять відводиться від 4 до 8 годин. На початку кожного заняття проводиться поточний контроль теоре­тичних знань студентів, володіння методикою технологічних розра­хунків, виконання самостійного домашнього завдання і т. ін. Після розгляду методики виконання завдання студенти отримують від ви­кладача і самостійно виконують індивідуальні завдання.

У практикумі з кожної теми викладені назва теми, мети заняття, зміст конкретного завдання та варіанти індивідуальних завдань кожному студенту. Містяться також послідовність і методика технологічних розрахунків, окремі довідкові матеріали, рекоменда­ції щодо використання навчально-методичної, нормативно технічної та довідкової літератури з кожного заняття згідно з переліком, роз­робки компонування окремих виробничо-торговельних приміщень.

Для самостійної роботи студентів під час підготовки до практичних та лабораторних занять, передбачених форм контролю знань з курсу, викладені запитання для вивчення окремих тем занять, список рекомендованої літератури.

З метою виконання передбачених навчальною програмою завдань з окремих тем в комп'ютерній лабораторії додатково викорис­товуються засоби програмного забезпечення і відповідні методичні вказівки для роботи на ПЕОМ.

На заключному занятті з кожної теми студенти подають викладачу і захищають самостійно виконане і оформлене, згідно з встановленими вимогами, завдання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]