Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ БІОРЕСУРСІВ ТА.docx
Скачиваний:
47
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
27.45 Кб
Скачать
  1. Облік розрахунків з підзвітними особами, касові операції

Далі нашим завданням було проведення операцій по обліку розрахунків підзвітними особами та проведення касових операцій.

Для відправлення працівника у відрядження створюємо Посвідчення про відрядження таким чином: Кадри – Відрядження організацій – Додати.

Для виплати грошових коштів під звіт з каси підприємства створюється ВКО (Каса – Видатковий касовий ордер – Додати- Видача коштів підзвітній особі).

Для внесення понадлімітної суми грошових коштів з каси на рахунок у банку спочатку визначаємо її залишок за допомогою звіту Касова книга. Виплата грошових коштів на рахунок банку відображається: Каса – Видатковий касовий ордер – Додати – Внесок готівкою в банк.

Реєстрація авансованого звіту після відрядження підзвітної особи вібувається так: Каса – Авансовий звіт – Додати.

  1. Облік купівлі продажу валюти

Програма 1С: Бухгалтерія для України дає змогу автоматизувати операції з купівлі-продажу валюти із створенням необхідних первинних документів.

Але перед початком відображення операцій із купівлі-продажу валюти необхідно заповнити довідник Валюти курсами валют на відповідну дату.

Реалізація валют відбувається уповноваженим банком по курсу, що діє на момент реалізації, і який зазвичай не відповідає курсу НБУ. Це призводить до курсових різниць. У програмі для відображення реалізації валюти використовується спеціальний документ Заявка на продаж валюти.

На основі документа Заявка на продаж валюти створюється Платіжне доручення вихідне, Покупка-продаж валют.

Купівля валюти здійснюється аналогічно до її продажу із застосуванням відповідних документів: Заявка на купівлю валюти, Платіжне доручення вихідне, Покупка-продаж валют.

8. Облік придбання тмц та списання матеріалів на виробництво

Програма 1С: Бухгалтерія для України дає змогу автоматизувати облік придбання ТМЦ в організації. В програмі можна створити всі документи по придбанню (рахунок постачальника, видаткова накладна постачальника, податкова накладна постачальника), а також створити на підставі документи нашого підприємства (платіжне доручення на оплату, довіреність на одержання ТМЦ).

Списання ТМЦ відбувається за допомогою документа Вимога-накладна на закладці Випуск продукції закладки Виробництво.

9. Оприбуткування продукції з виробництва, продаж готової продукції

Щоб оприбуткувати продукцію із виробництва застосовується такий документ Акт виробництва за зміну на закладці Випуск готової продукції закладки Виробництво.

Продаж продукції здійснюється на підставі такого документа: Рахунок на оплату покупцеві на закладці Продаж. На основі рахунка заповнюються наступні документи – реалізація товарів та послуг ( вид операції – продаж, комісія), платіжне доручення вхідне. Також на основі документа реалізація товарів та послуг створюється Податкова накладна.

10. Закриття періоду. Формування звітів

Далі ми виконуємо закриття періоду та формування звітів.

При закритті періоду записуються довідники: Порядок підрозділів для закриття витрат та Методи розподілу непрямих витрат на закладці Виробництво Панелі функцій.

Закриття місяця відбувається у такому порядку: Операції – Регламентовані операції – Закриття місяця.

Визначення фінансового результату здійснюється наступним чином: Операції – Регламентовані операції – визначення фінансових результатів.

Далі формуємо Оборотно-сальдову відомість за допомогою меню Звіти. Формування регламентованого звіту відбувається так: Звіти – регламентовані звіти – регламентовані звіти (вбудовані) – Звіт малого підприємства ( встановлюємо відповідний квартал та натискаємо кнопку Записати).