Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
10_Metodichka_stacionar_2014_(ist._ukr._kult).doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
480.77 Кб
Скачать

Додатки

Критерії оцінювання знань студентів

З дисципліни «історія української культури»

Критерії національної оцінки знань студентів

Оцінка «відмінно» виставляється студенту, який систематично працював протягом семестру, показав під час іспиту різнобічні і глибокі знання програмного матеріалу, вміє вільно виконувати завдання, передбачені програмою, засвоїв основну та знайомий з додатковою літературою, усвідомив взаємозв’язок окремих розділів дисципліни, їхнє значення для майбутньої професії, виявив творчі здібності у розумінні та використанні навчально-програмного матеріалу, виявив здатність до самостійного оновлення і поповнення знань.

Оцінка «добре» виставляється студенту, який виявив повне знання навчально-програмного матеріалу, успішно виконує передбачені програмою завдання, засвоїв основну літературу, що рекомендована програмою, показав стійкий характер знань з дисципліни і здатний до їх самостійного оновлення і поповнення у ході подальшого навчання.

Оцінка «задовільно» виставляється студенту, який виявив знання основного навчально-програмного матеріалу в обсязі, необхідному для подальшого навчання, справляється з виконання завдань, передбачених програмою, допустив окремі похибки у відповідях на іспиті і при виконанні іспитових завдань, але володіє необхідними знаннями для їх подолання під керівництвом викладача.

Оцінка «незадовільно» виставляється студенту, який не виявив достатніх знань основного навчально-програмного матеріалу, допустив принципові помилки у виконанні передбачених програмою завдань, не може без допомоги викладача використати знання при подальшому навчанні, не спромігся оволодіти навичками самостійної роботи.

Контроль знань і вмінь студентів (поточний і підсумковий) з дисципліни “Історія української культури” здійснюють згідно з кредитно-модульною системою організації навчального процесу.

Поточний контроль – здійснюють під час практичних занять, виконання індивідуальних завдань, засвоєння певного модуля.

Підсумковий контроль – включає екзамен, метою якого є визначення рівня знань студента.

Тест для проведення підсумкового контролю знань і вмінь студентів з “Історії української культури” містить 30 завдань. Для об’єктивного оцінювання студентів ураховують складність питань:

  • питання високого рівня складності – 100%;

  • питання середнього рівня складності – 75%;

  • питання низького рівня складності – 50%.

Завдання оцінюються з урахуванням рівня складності питань, а саме:

  • питання високого рівня складності оцінюють у “4” бали;

  • питання середнього рівня складності – “3” бали;

  • питання низького рівня складності – “2” бали.

Розрахунок рейтингу з дисципліни «Історія української культури» з урахуванням вимог модульно-рейтингової системи навчання студентів та оцінювання їх знань

В робочому навчальному плані передбачено в першому навчальному семестрі: лекцій – 16 год., семінарських занять – 16 год., та самостійної роботи студентів – 40 год., що в сумі становить 72 год. (2,0 кредитів ЕСТS). Після вивчення дисципліни заплановано іспит у формі тесту. Тривалість навчального семестру – 15 тижнів.

Відповідно до загальної кількості годин розрахунковий рейтинг з дисципліни становить 100 балів. Рейтинги з навчальної роботи та з атестації визначаємо за рекомендованими співвідношеннями:

R НР = 0,70 · 100 = 70 балів;

R АТ = 0,30 · 100 = 30 бали.

Враховуючи обсяг та структуру програмного матеріалу дисципліни, ділимо його на 2 змістові модулі.

Для зручності підрахунків засвоєння матеріалу змістових модулів, так же як і складання екзамену, оцінюється за 100-бальною шкалою.

Мінімальна рейтингова оцінка з кожного змістового модуля – 60 балів.

Реальний рейтинг студента визначаємо як суму отриманих ним балів з кожного змістовного модуля.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]