Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod_OTK-2013-ukr.doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
13.04.2015
Размер:
5.12 Mб
Скачать

5 Рекомендації до оформлення завдання

Розрахункове завдання (РЗ) оформлюють у вигляді звіту на аркушах формату А4 згідно з ДСТУ 3008-95 [6]. Нумерацію сторінок виконують арабськими цифрами. Титульний аркуш (див. Додаток А) входить до загальної нумерації, але на ньому номер не ставлять.

РЗ має містити: номер варіанта та відповідну електричну схему кола; формулювання умов завдання; розрахункові формули та необхідні пояснення; результати обчислень у вигляді таблиць та графіків (при комп’ютерному способі розрахунків вказати програмне забезпечення, що застосовується).

Застосування скорочень, крім передбачених стандартами, не рекомендується. Однотипні розрахунки за однією формулою зводять в таблицю. При цьому розрахунок одного значення наводиться повністю.

Таблиці нумерують в межах розділу, номер таблиці складається з номера розділу та порядкового номера таблиці, відокремлених крапкою.

Таблиця може мати назву, яку друкують рядковими літерами (окрім першої прописної) і розміщують зліва над таблицею. Наприклад: Таблиця 1.1 – Параметри схеми.

Всі розрахунки необхідно супроводжувати поясненнями, а за необхідності й посиланнями на літературу. Розрахунки записують в такому порядку: формула в загальному вигляді, підстановка числових даних, результат обчислень із зазначенням розмірності в основних одиницях міжнародній системі СІ.

Формули та ілюстрації (рисунки, графіки, схеми, діаграми) нумерують так само, як таблиці. Номер формули вказують на рівні формули в дужках в крайньому правому положенні на рядку. Нумерують тільки ті формули, на які є посилання в тексті.

За необхідності під ілюстрацією розміщують пояснювальні дані. Ілюстрації можуть мати назву, яку розміщують після пояснювальних даних, наприклад, «Рисунок 4.1 – Векторна діаграма напруг». Всі схеми мають бути виконані із дотриманням вимог стандартів. Графіки мають бути виконані із зазначенням масштабу та одиниць вимірювання.

Посилання в тексті на джерела слід позначати порядковим номером за переліком посилань у квадратних дужках, наприклад, “…показано [2], що …”.

Бібліографічний опис джерел у переліку посилань наводять у порядку, в якому вони вперше згадуються в тексті. Бібліографічний опис посилань в переліку наводять згідно зі стандартами з бібліотечної та видавничої справи [7].

Форму титульного аркуша завдання наведено у додатку А.

Перелік посилань

1. Основи теорії кіл: підручник для студентів ВНЗ. Ч. 1 / Ю.О. Коваль, Л.В. Грінченко, І.О. Милютченко, О.І. Рибін. – Харків: ХНУРЕ: Колегіум, 2004 – 436 с.

2. Основи теорії кіл: підручник для студентів ВНЗ. Ч. 2 / Ю.О. Коваль, Л.В. Грінченко, І.О. Милютченко, О.І. Рибін. – Харків: ХНУРЕ: Колегіум, 2006 – 668 с.

3. Основи теорії кіл, сигналів та процесів в СТЗІ: Підручник для студентів ВНЗ Ч. 1. / Ю.О. Коваль, І.О. Милютченко, А.М. Олейніков, В.М. Шокало та ін; за заг. редакцією В.М. Шокала. – Харків: НТМТ, 2011. – 544 с.

4. Конспект лекцій з курсу «Основи теорії кіл» для студентів спеціальностей РТ, РПСК, АРТ/ Упоряд. Л.В. Гринченко, I.О. Мiлютченко – Харкiв: ХНУРЕ, 2003. – 92 с.

5. Коваль Ю.О., Ликова Г.О., Милютченко І.О. Задачник з основ теорії електро-, радіокіл: Навч. посібник для студентів ВНЗ. – Харків: ХНУРЕ; 2010. 196 с.

6. ДСТУ 300895. Документація. Звіти у сфері науки і техніки. Структура і правила оформлення. – Чинний від 01.01.96.

7. ДСТУ ГОСТ 7.1:2006. Система стандартов по информации, библиотечному и издательскому делу. БИБЛИОГРАФИЧЕСКАЯ ЗАПИСЬ. БИБЛИОГРАФИЧЕСКОЕ ОПИСАНИЕ. Общие требования и правила составления. – Введ. 2007-07-01.

Додаток А

ФОРМА титульного аркушА завдання

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

Харківський національний університет радіоелектроніки

Кафедра основ радіотехніки

РОЗРАХУНКОВЕ ЗАВДАННЯ

з дисципліни «Основи теорії кіл»

_________________________________________

(тема завдання)

Варіант №___

Виконав

студент групи ______________ _______________

(шифр групи) (прізвище, ініціали)

Прийняв

________ кафедри ОРТ ________________

(посада) (прізвище, ініціали)

ХАРКІВ 20___