Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практика Аксёнов Кирилл МН-292.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
26.03.2015
Размер:
56.52 Кб
Скачать

Розділ 2: характеристика продукції, яка випускається та основних видів діяльності підприємства

У 2007 році в результаті перемоги на аукціонному конкурсі господарем 76% акцій підприємства «Луганськтепловоз» стала потужна російська корпорація «Трансмашхолдинг» в обличи керуючої компанії «Брянський машинобудівний завод ». У перші ж тижні після входження в свої права російський акціонер зробив ряд невідкладних заходів, спрямованих на стабілізацію роботи і стратегічний розвиток підприємства на період 2008 - 2015 років. Однією з найголовніших ініціатив став вихід продукції луганського заводу на тепловозний ринок російських залізниць після тривалого 15-річної перерви. Була намічена масштабна інвестиційна програма, відповідно до якої завод вже через кілька років міг стати підприємством з гідним технічним рівнем виробництва.

У стислі терміни заводськими фахівцями був сконструйований і запущений у виробництво новий магістральний тепловоз за замовленням російських залізниць. За переданої російським акціонером креслярсько-технічної документації було створено електровозне виробництво, яким для українських залізниць була випущена партія магістральних вантажних електровозів змінного і постійного струму. Обидва типи електровозів з ініціативи російського акціонера вироблені в співдружності з Новочеркаським електровозобудівним заводом.

Як результат, обсяг випуску товарної продукції в порівнянні з 2006 роком зріс: в 1,3 рази в 2007 році і в 3,1 рази в 2008 році. Кількість випущених тепловозів збільшилася відповідно в 2,7 і 7,2 рази. Тільки в 2007 році тричі приймалося рішення про підвищення заробітної плати заводчан, зростала кількість працюючих. У 2007-2008 роках до бюджетів всіх рівнів і в позабюджетні фонди сумарно було сплачено у 2,5 рази більше, ніж у попередні 2005-2006 роки. Але все зіпсувало судове втручання, на я кому 3 роки вирішувалась доля акцій заводу. Лише у 2011 році «Трансмашхолдинг» було признано законним власником акцій. Але зіпсованих можливостей вже було не повернути.

Тим не менш, вже в 2010 році за підтримки «Трансмашхолдингу» завод отримав замовлення на виготовлення 66 секцій тепловозів для РЗД і Улан-Баторської залізниці (Монголія). Крім того, було виготовлено 8 секцій електровозів для «Укрзалізниці». Обсяг виробництва при цьому склав 956 000 000 гривень. А очікуваний показник цього року - 1 мільярд 595 000 000 гривень. У нього входять вже 102 тепловозні секції (у тому числі 42 для росіян, 60 - для Монголії) і 8 електровозної секцій для українських залізниць. А на 2012 рік вже є замовлення від Російських залізних доріг на виготовлення тепловозів на суму 2,4 мільярда гривень. Причому, йде процес модернізації локомотивів, на нові тепловози буде встановлюватися двигун фірми «GeneralElektrik», що дозволить знизити витрату палива і підвищити надійність машин. Надалі будуть випускатися локомотиви, як з двигуном типу Д49 Коломенського заводу, так і з двигуном «GE», що дасть можливість збільшити обсяги виробництва тепловозів.

Як вже було зазначено вище, ПАТ «Луганськтепловоз» розширює номенклатуру своїх товарів, та намагається модернізувати залізничну техніку за останнім словом техніки. Номенклатура продукції дуже якісна та представлена широким вибором тепловозів та електровозів різних моделей, випуском залізничного обладнання, та наданням послуг. Продукцію можна поділити на 3 групи:

1) залізничний транспорт;

2) залізничні пристрої та обладнання, залізничні деталі;

3) послуги.

Залізничний транспорт складається з виробництва тепловозів, електропоїздів, електровозів та дизельних поїздів. Кожний вид локомотива, має свою унікальну технологію виробництва. Усі моделі мають високу якість зборки, та вже зарекомендували себе на різних ринках збиту. Номенклатуру товару наведено у таблиці 2.1.

Таблиця 2.1