Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Diplomnaya_rabota Полищук.docx
Скачиваний:
16
Добавлен:
23.03.2015
Размер:
1.85 Mб
Скачать

Мої пропозиції.

Робоча ділянка обов’язково має відповідати санітарно-гігієнічним нормам задля забезпечення належних умов праці. Найменша невідповідність значно ускладнює робочий процес, знижує рівень ефективності і продуктивності роботи журналіста.

Дуже важливою робочою складовою виступає естетичний фактор. Оформлення кабінетів в приємних кольорових відтінках допоможе покращити емоційний стан колективу.

Зручні столи та стільці повинні бути невід’ємною складовою робочого місця. За можливості розташовувати їх таким чином, щоб максимальна кількість денного світла потрапляла до кімнати. Це допоможе економити електричну енергію. Забезпечити належний доступ свіжого повітря до приміщення задля покращення розумової діяльності. У досягненні мети допоможуть великі вікна і очисник повітря.

У приміщеннях слід щоденно робити вологе прибирання, забезпечити вільний доступ до медичної аптечки кожному працівникові, та регулярно поповнювати склад медикаментів.

Необхідно виділити кімнату для психологічного і нервового розвантаження, а також забезпечити працівників штатним психологом, адже журналістам завжди доводиться зіштовхуватись з критикою, потрапляти в емоційно та фізично тяжкі ситуації.

Висновки до розділу.

Журналістська, редакторська та письменницька праця потребує синтезу знань і практики, визначного таланту, незвичних здібностей. Гарний, високоосвічений автор повинен використовувати всю свою майстерність для якісної, продуктивної роботи.

Ефективність і продуктивність журналістської діяльності залежить від багатьох факторів, серед яких: умови праці, наявність та якість робочого інвентаря, рівень надходження повітря, потрапляння світла та ін. Сприятливі умови для праці є найважливішим організаційним фактором і виступають базовою складовою трудової діяльності.

Втілення всіх цих умов сприяють успішній та плодотворній роботі журналіста.

Висновки

Дослідження журнальної періодики України спонукали до таких висновків:

1. Від початку створення першого журналу пройшло вже багато років. Весь цей час журнал як тип видання еволюціонує та показує хороші перспективи на майбутнє. Із розвитком стає зрозуміло що читачу вже менш цікаві універсальні видання. Він психологічно еволюціонує та стає вибагливішим. А тому, щоб увійти у медіа ринок та залишитись у ньому, потрібно випускати вузько тематичну продукцію.

2. Щоб забезпечити виданню читацьку аудиторію, краще обирати не заповнену нішу, дивувати читача, намагатися дати йому дещо нове, несподіване, свіже та цікаве.

3. Незважаючи на технологічний прогрес, комп'ютеризацію всіх інформаційних процесів, журнал не зникне як вид. Варто зазначити, що онлайн-журнали є оперативними та більш інформаційними, а друковані видання вміщують у собі більше аналітичних даних.

4. Сучасна тенденція журнального ринку має високі вхідні бар'єри, та невисокі вихідні. Що свідчить про те, що галузь має стабільний прибуток, а тому залишається привабливою для нових інвесторів.

5. Незважаючи на те, що видання «ПЛ» порівняно молоде, воно має великі перспективи розвитку, функціонування на журнальному ринку України. Це пов’язано з тим, що читацька аудиторія добре сприймає і потребую інформацію, яку надає видання. Редакційний колектив обирає інформацію, залежно від потреб аудиторії, актуальних подій. Окрему нішу займає реклама. Видання рекламує кіномистецтво, спорт, стиль життя, світське життя, мистецтво, стиль, публічну людину в цілому.

6. Жанр інтерв’ю виступає чи не найголовнішим способом презентувати героя номеру, яскраво відобразити його сутність: публічну складову і, безпосередньо, просту, людську сутність. Журнал дає змогу читачеві не тільки познайомитися з зірковим життям, але і чітко розкриває просту, буденну сторону героя. Журналістам добре вдається розгледіти в публічності людські якості публічної людини, розкрити їх для читача.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]