Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
31
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
325.63 Кб
Скачать

Тема 4. Планування проекту у часі

Планування послідовності робіт. Основні принципи побудови та відмінності стрільчатих графіків (ADM) та графіків передування (PDM). Побудова умовних діаграм. Система PERT.

Діаграма сітки проекту. Головна мета та завдання розробки сіткових графіків. Види зв'язку у сітьових графіках. Методологія обчислення параметрів сіткового графіку (ранніх та пізніх строків початку і закінчення, визначення критичного шляху, критичних та некритичних робіт, запасу часу по некритичних робота).

Визначення тривалості робіт проекту. Експертні прогнози оптимістичного, песимістичного та найбільш вірогідного часу тривалості робіт. Оцінка тривалості робіт (проекту) на основі аналогів. Моделювання тривалості робіт. Скорочення тривалості проекту шляхом оптимізації сіткового графіку.

Календарне планування проекту. Сутність, завдання та види календарних планів. Принципи та способи планування проектів. Методологія календарного планування проектів. Діаграма Ганта (порядок побудови, основні параметри та характеристики).

ТЕМА 5. УПРАВЛІННЯ ЗАТРАТАМИ ПРОЕКТУ

Планування затрат. Характеристика ресурсів, що залучаються до проекту. Види затрат по проекту, методика їх обчислення. Особливості планування матеріальних і трудових затрат. Порядок складання бюджету. Інвестиційний план. Розрахунок поточних витрат проекту. Баланс грошових потоків.

Вибір джерел ресурсного забезпечення проекту. Система вимог до джерел забезпечення проекту. Ранжування джерел. Визначення типу контракту. Адміністрування контрактів. План залучення капіталу (джерела фінансування проекту).

Оптимізація затрат проекту. Планування затрат і бюджету проекту у часі. "Бананоподібна" крива, її побудова та інтерпретація. Ресурсні гістограми: сутність, алгоритм побудови, згладжування ресурсних гістограм за умов нестачі ресурсів. Підходи до скорочення тривалості проекту з урахуванням затрат по роботах. Корегування строків виконання робіт з огляду на можливості їх фінансування.

Тема 6. Контроль виконання проекту

Система контролю дотримання параметрів проекту. Основні елементи контрольного циклу. Інструментарій контролю проектів. Контроль виконання календарних планів та бюджетів підрозділів. Звітність у системі контролю (завдання, принципи побудови, форма подання).

Методи контролю реалізації проектів. Цільові плани. Контрольні дати та показники. Система контролю "витрати-графік" (С/SCS). Проекти у контрольованому середовищі (PRINCE). Моніторинг виконання у часі та по витратах.

Процедури контрою і коригування виконання проекту. Вимірювання і аналіз показників виконання проекту. Інформація, необхідна для звіту по виконанню проекту. Оцінка ходу виконання проекту на основі метода скорегованого бюджету. Обчислення скорегованого бюджету, коефіцієнтів по затратах та часу. Обчислення прогнозного часу та затрат по проекту на основі тенденцій, які складаються. Побудова графіків S-образних кривих та їх параметри. Проведення аналізу та внесення змін у виконання проекту.

Тема 7. Управління ризиками проектів

Сутність і класифікація ризиків проектів. Виробничий ризик. Фiнансовий (кредитний) ризик. Iнвестицiйний ризик. Динамiчний та статичний ризики. Чинники впливу на динаміку ризиків. Ризики нежиттєздатності проекту. Податковий ризик. Ризик несплати заборгованості. Ризик не завершення будівництва та невиходу на проектну потужність.

Методи аналізу ризиків. Якісний та кількісний аналіз ризиків проектів. Статистичний метод аналiзу ризикiв. Аналiз доцiльностi витрат. Метод експертних оцiнок. Аналiтичний метод. Метод використання аналогiв.

Способи зниження ризикiв проектів. Розподiл ризикiв мiж учасниками проекту. Якiсний розподiл ризикiв. Страхування ризикiв. Резервування коштiв на покриття непередбачених витрат. Формування реакції на ризик.

Соседние файлы в папке 01 NMM_NormatDisc