Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
files (1) / наукова робота_Глуховська,Паламарчук.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
893.95 Кб
Скачать

Висновки

В даній роботі представлені результати маркетингового дослідження ринку освітніх послуг, а саме дошкільних навчальних програм в межах навчальних закладів. Дослідження проводилося методом опитування з використанням телефону.

Для аналізу було обрано 5 навчальних закладів: Київська міжнародна школа, Печерська міжнародна школа, Британська міжнародна школа, Дитячий навчальний заклад «Кудрявський» та Міжнародна французька школа.

Для проведення дослідження було складено опитувальний лист, який заповнювався інтрев’юером в ході опитування. Критеріями, за якими порівнювалися заклади, були: вартість навчання; кількість дітей в групах; предмети, що викладаються; наявність харчування, денного сну; години роботи.

За результатами дослідження та вході аналізу, з’ясувалося, що всі розглянуті навчальні заклади відносяться до класу елітних, враховуючи їхній маркетинговий мікс (асортимент послуг, ціни, місце розташування, матеріальні свідчення та процеси надання освітніх послуг).

Ініціювання трьох розроблених ситуацій дало змогу переконатися у високому рівні сервісу та якості надання освітніх послуг. Досліджені заклади освіти характеризуються професійним консультуванням співробітниками адміністративного персоналу, інформування про умови вступу, навчання та умови здіснення розрахунків. Співробітники відповідних закладів ввічливо та шанобливо спілкувалися по телефону з потенційними батьками, було створено враження цінності клієнта, деякі повідомляли про можливість отримання додаткової інформації із сайту, також запрошували завітати до закладу на пробне заняття, познайомитись із майбутніми викладачами. Було відмічено, що всі об’єкти нашого дослідження мають гарний імідж на ринку освітніх послуг, і навіть у провокаційних ситуаціях не ставили під сумнів свою високоякісну репутацію.

Отже, як можна побачити мету нашого дослідження: отримання достовірної інформації та аналіз специфіки функціонування та особливостей організації навчання учнів в навчальних закладах – було досягнуто.

Список використаних джерел:

1. Войчак А. В., Федорченко А. В. Маркетингові дослідження Підручник / За наук. ред. А. В. Войчака. — К.: КНЕУ, 2007. — 408 с.

2. http://kis.net.ua/site/

3. http://www.psi.kiev.ua/about-psi/

4. http://britishschool.kiev.ua/ua/aboutus/faq/

5. http://kudryavsky-school.kiev.ua/

6. http://www.osvita.com.ua/kindergartens/kiev/ds-z046/

14