Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Корпоративна культура Самсунг.docx
Скачиваний:
31
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
281.81 Кб
Скачать

Крос-культурний аналіз корпоративної культури компанії Samsung Electronics цінності samsung electronics

Структура цінностей Samsung Electronics підкорюється системі P-V-P: Management Philosophy (ідеологія менеджменту), Core Values (ключові цінності) та Global Code of Conduct (Всесвітнй кодекс поведінки). В Samsung дотримуються суворого кодексу поведінки, і справжні цінності лежать в основі будь-якого прийнятого рішення:

1) Люди. В Samsung докладають всіх зусиль, щоб надати своїм працівникам можливість повністю реалізувати свій потенціал.

2) Досконалість. Працівники в Samsung керуються твердою прихильністю до досконалості та прагнення створювати кращі продукти й послуги на ринку.

3) Зміни. Працівники націлені на майбутнє й розуміє майбутні потреби та вимоги ринку, завдяки чому можуть вести компанію до довгострокового успіху.

4) Єдність. Працювати згідно з етичними нормами — основа діяльності компанії. В усьому, що роблять працівники, вони керується моральним компасом, який гарантує неупередженість, повагу до всіх акціонерів і повну прозорість бізнесу.

5) Спільне процвітання. Samsung був і залишається соціально відповідальною компанією, яка опікується технологіями у будь-якій частині світу.

Символи samsung electronics

Сучасна емблема компанії — динамічно нахилений синій еліпс з написаною всередині назвою фірми. На перших двох логотипах компанії були присутні три червоні зірки, але імідж був змінений, так як не відповідав іміджу міжнародної корпорації. При розробці нової емблеми не обійшлося без східної філософії: еліптична форма логотипу символізує рух у світовому просторі, виражаючи ідею оновлення та удосконалення.

В якості символів, які виражають філософську концепцію, компанія вибрала дерево хінокі та сосну. Пірамідальне хінокі росте по 25 см в рік, і досягає висоти в 30 м за 120 років. За цей час деревина хінокі набуває високої якості і виступає прекрасним матеріалом для вишуканої меблів. «Самсунг» взяла хінокі в якості символу при плануванні довготривалого розвитку, який має велике значення. Тут поспіх недоречний, але компанія не може собі дозволити собі чекати. Тому ще одним символом розвитку компанії виступає сосна, яка росте швидше, не потребує особливого догляду та великих затрат. «Поки ростуть хінокі, дохід дають сосни»: ось так, в символічній формі по-східному розуміється розвиток.

Соціальний символ «Самсунг» — п’ятикутна зірка, створена людьми, які взялися за руки. Вона виражає п’ять програм: з соціального забезпечення, культури та мистецтва, наукової діяльності та освіти, охорони природи та добровільної суспільної діяльності працівників.

Історії і міфи samsung electronics

На початку 30-х рр. підприємець Лі Бен Чхоль відкрив свою справу з виробництва рисової муки. Активний розвиток поставок харчових продуктів (рис, цукор та сушена риба) дають можливість офіційно зареєструвати торгову марку Samsung Trading Company.

Назва «Samsung» має в своєму корені слово «самсон». Тому представляється деякий зв'язок з біблійним героєм Самсоном, який володів незвичайною силою та здійснив подвиги у боротьбі проти поневолювачів. На корейській мові «самсон» означає «три зірки» — саме таке зображення було спочатку символом компанії. Крім того, існує думка, що назва пов’язана з трьома синами засновника компанії Лі Бен Чхола, старший із яких успадкував більшу частину сімейної власності, а молодший — до 2008 року знаходився на чолі компанії. Корейська війна (1950-1953 рр.) поклала край бізнесу Лі Бен Чхола,: склади та основні заводи компанії були розгромлені та спалені.

Існує легенда, що на руїнах спаленого будинку Лі Бен знайшов захований ящик з грошима, які він і вклав в нову справу (текстильна фабрика, цукровий завод та страховий бізнес). Після закінчення Корейської війни новий уряд розпочав промислові та економічні реформи, найбільшим концернам було надано державні кредити. Лі Бен Чхоль надавалися державні замовлення, правові та податкові послаблення дали можливість вирости маленьким підприємствам до крупних конгломератів. Таким чином, були створено 30 крупних компаній (чеболі – «грошові сім’ї»), кожна з яких мала свою конкретну специфіку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]