Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Корпоративна культура Самсунг.docx
Скачиваний:
31
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
281.81 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ,МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

Державний вищий навчальний заклад

«КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

імені ВАДИМА ГЕТЬМАНА»

Кафедра міжнародного менеджменту

Індивідуальне завдання

з дисципліни: «Міжнародний менеджмент»

Тема:

«КОРПОРАТИВНА КУЛЬТУРА МІЖНАРОДНИХ КОМПАНІЙ»

Виконав студент

Мазур Д.Д.

5-ї групи 5-го курсу

Спеціальності 8503

Перевірила

Галахова Т.О.

Дата здачі: 01.10.2012

Київ-2012

Крос – культурна модель корпоративної культури компанії

Samsung Electronics — міжнародна компанія, яка сповідує теплий, сімейний стиль керівництва, особливо характерний для східних компаній, в поєднанні з сучасними рисами менеджменту, які яскраво проявляються на Заході.

Компанія Samsung Electronics перейняла корпоративну культуру та методи менеджменту материнської компанії, але у цієї компанії існує власний унікальний та характерний для неї аспект: чітка орієнтація на виконання. Ще одним важливим компонентом корпоративної культури є лояльність з акцентом на чесність та корпоративну етику, виключається хабарництво та прагнення до власної наживи. Компанія проводить тренінги з уникнення хабарництва та розробляє спеціальну систему запобігання будь-яких неетичних дій та вчинків персоналу. Поняття неетичної поведінки в компанії обмежено тільки внутрішнім хабарництвом та використанням інсайдерської інформації для власної наживи.

Характеристики працівників Samsung Electronics: прихильність, лояльність та самопожертва заради компанії; дисциплінованість та намагання виконати завдання, незважаючи на її складність; постійно відчувають напругу, менеджери бояться будь-яких бухгалтерських та аудиторських перевірок, а також перевірок кадрового відділу та Секретаріату головного офісу Samsung Group.

Samsung Electronics зберігає та підтримує свою організаційну структуру та корпоративну культуру намагаючись наймати дисциплінованих та готових до складнощів працівників, здатних адаптуватися до умов праці в компанії. Тренінгова програма для новачків триває 27 днів, яка націлена на виявлення умонастрою людини, їхнього душевного стану в процесі виконання посадових обов’язків.

Основоположний принцип компанії, який підкреслює першочергову значимість економічної ефективності та доцільності, сприяв формуванню в компанії культури, яка орієнтована на результати. Цінності, які пропагандував засновник фірми Лі Бен Чхоль, назавжди закарбувалися в розумах працівників, і вони незмінно слідують трьом заповідям: «Ми не можемо програвати, ми повинні тільки перемагати», «Ми повинні виконувати свою роботу макси-мально ефективно», «Ми повинні виконувати будь-яке поставлене перед нами завдання». В корпоративній культурі компанії злилися підприємницькі ідеї та орієнтація на високу ефективність праці, «дух старанності та одержимості», характерний для Кореї на стадії її сучасного розвитку.

Корейська корпоративна культура характеризується тим, що в крові у цього народу працювати все життя на одному місці, вдосконалюючи себе. В зарубіжних філіях корейської компанії намагаються підтримувати баланс між вирощуванням власних кадрів та залученням працівників зі сторони. Але більшість працівників приходять в компанію на перше місце своєї роботи. В компанії працює глобальна програма Fresh Graduate, в рамках якої раз в рік набирають на роботу випускників різних вузів. В компанії існує ряд тренінгів та workshops, які направлені на особистий розвиток та розвиток soft skills. Менеджери та керівники підрозділів регулярно зустрічаються в штаб-квартирі для знайомства з новими продуктами компанії. Крім того, існує програма Global Mobility, яка передбачає роботу співробітників в штаб-квартирі компанії в Сеулі; критеріями відбору виступає досвід роботи в компанії не менше 2 років та виконання планових показників.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]