Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Гроші_сутність, форми та функції.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
67.11 Кб
Скачать

Висновки

Тема "Гроші: сутність, форми та функції»" є однією з важливих складових вивчення курсу економічної дисципліни. Саме тому в даній курсовій роботі була виконана дидактико – методична розробка даної теми, яка вмістила в себе детальний опис розроблених етапів підготовки, проведення та оцінки результатів уроку.

Спершу було наведено психологічний портрет (характеристику) освітньо-вікової групи, тобто старшокласників, адже саме для них було розроблено урок.

Окрім цього, було досліджено яке ж місце посідає вивчення даної теми серед інших тем курсу «Основи економічної науки» і встановлено, що вона має як теоретичне, так і практичне значення для майбутніх фахівців різних сфер суспільного життя.

Переходячи безпосередньо до результатів створення дидактично-методичної розробки уроку, слід говорити, перш за все, про створення міні-лекції, яка вмістила в себе коротко, логічно та якісно викладений теоретичний матеріал, який не переобтяжений зайвим обсягом інформації.

Опісля було наведено з поетапним описом структуру самого уроку від моменту знайомства з учнями до оголошення оцінок учням та надання домашнього завдання.

Переходячи безпосередньо до частини з переліком завдань та задач, слід відмітити їх різноманітність. Зокрема, було застосовано як усні, так і письмову завдання; як колективні, так і індивідуальні. Дане різноманіття, на мою думку, дозволить всебічно перевірити рівень засвоєння знань, а також розвинути здатність в учнів активно мислити та аналізувати.

Щодо останньої, але не менш важливої частини роботи, - методики оцінювання роботи учнів протягом уроку, то було запропоновано проводити оцінку як за колективну роботу, так і за індивідуальні відповіді та активність. Це стимулює учнів не тільки самостійно активно мислити, а й формує навички працювати у команді, що є однією з вимог сучасних роботодавців.

У якості домашнього завдання учням було запропоноване творче завдання, яке б вимагало від них не лише знань теоретичного матеріалу, а й застосування свої особистих якостей і здатності аналізувати власний набутий досвід та ситуації навколо.

Отже, даний урок своєю структурою та змістом дозволяє досить ефективно подати новий матеріал, засвоїти його та використати в повсякденному житті. Тому можна говорити про доцільність застосування даної розробки і аналогічних до неї для створення курсу економічних дисциплін з метою викладання їх у старших класах загальноосвітніх навчальних закладах.

Список використаних джерел:

  1. Алєксєєв І. Б., Колісник М. К. Гроші та кредит: навч. посіб. — К.: Знання, 2009. — С. 253.

  2. Вікові особливості школярів старшого віку. [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.pvml.com.ua/age_features_senior.htm.

  3. Деньги и Кредит: энциклопедия профессионального финансиста. [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://kopiyka.org.ua/?p=6.

  4. Іван Верстюк. Що потрібно людині – гроші чи щастя?// Українська правда. – 2008. [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.pravda.com.ua/articles/2008/12/11/3632862/.

  5. Колодізєв О.М. Гроші і кредит. [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://pidruchniki.ws/15840720/finansi/groshi_i_kredit_-_kolodizyev_om.

  6. Кукурудза І.І. Проблеми формування економічного мислення у молоді в сучасній Україні та шляхи її вирішення.//Вісник економічної науки Укрїани. 2008 №1. – С. 58-61.

  7. Луціва Б. Л. Гроші, банки та кредит: у схемах і коментарях: навч. посіб., 2-ге видання, перер. - Тернопіль: Карт-бланш, 2000. – С. 225.

  8. Образовательный архив для студентов высших учебных заведений. [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://oaokrz.ru/material_pedagogika_8-pedagogika8/61/.

  9. Освіта.ua. [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://osvita.ua/school/psychology/1745.

  10. Офіційний сайт науково-методичного журналу «Интеграция образования» [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://edumag.mrsu.ru/index.html.

  11. Савлука М.І. Гроші та кредит: підручник, 6-е вид., перероб. і доп. – К.: КНЕУ, 2011. – С. 589.

  12. Формування економічного мислення молоді як одна з умов розвитку ринкових відносин в Україні.// Рідна школа. 2006 №1 – С. 53-55.