Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
920_Ready.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
651.26 Кб
Скачать

1.5.Тривалість функціонування на релевантному ринку

Accor Group in Travel And Tourism заснована в 1983 році. До січня 2010 року 58,6% акцій компанії знаходилося у вільному обігу, а 41,4% належало менеджменту за засновникам компанії.

Починала свій розвиток група Accor з розвитку транспортної інфраструктури у межах французького міста Лілля. Перший готель майбутньої мережі Novotel був побудований у 1967 році не далеко від аеропорту та автомагістралі. Наступні готелі мережі Novotel також будувалися в районах транспортних вузлів. Це було масове будівництво невеликих готелів на 60-80 номерів, по 15-20 готелей на рів. В 1973 році поряд з кільцевою дорогою навколо Парижу був побудований крупний Novotel на 600 номерів. Збільшення туристичних потоків потребувало розвитку інфраструктури туризму і в 1982 році Novotel зливається з ланцюгом Sofitel, декількома ресторанними ланцюгами, банкетними та сервісними компаніями. Об’єднана компанія була названа Accor.

В 1994 році було створено спільне підприємства в якому 50% акцій належить Accor і 50% акцій американської компанії Carlson Companies. В 2000 році була створена сумісна програма Accor та управління залізничної дороги Франції, щодо продажу пакетів „залізничний білет – готель”. Тісне співробітництво з „авіа переліт – готель”.

На сьогоднішній день Accor Group in Travel And Tourism є лідером готельного бізнесу з мережею туроператорів та туристичних агентств, активний учасник американського та європейського туристичних ринків.

1.6. Кількість працюючих та структура управління

Загальна чисельність персоналу Accor Group in Travel And Tourism складає 200 тис.осіб.

Структура управління на підприємстві лінійно-функціональна.

Основний принцип даної структури управління - це розмежування повноважень і відповідальності за функціями та прийняття рішень по вертикалі. Управління здійснюється за лінійною схемою, а функціональні підрозділи допомагають лінійним керівникам у вирішенні відповідних управлінських функцій.

Основою побудови такої системи є:

а) лінійна вертикаль управління;

б) спеціалізація управлінської праці за функціональними ознаками.

  1. Оцінка міжнародної конкурентоспроможності продукції підприємства

    1. Загальна характеристика продукції та ступінь її новизни (стадія життєвого циклу)

Accor Group in Travel And Tourism широко використовує різні форми взаємодії, інтегруючи зусилля у суміжні підприємства, працює з готелями за договором франчайзингу, вводить управління за контрактом, інтегрує готелі в єдину інформаційну систему із створенням корпоративного сайту. 30% готелів є власністю групи, 30% взяті в довгострокову оренду, 30% працюють за договором франчайзингу.

Група Accor постійно розширює свою мережу. Так компанія підписала договір із українською компанією „Універсальна інвестиційна група” на відкриття в Україні мережі з 25 двох зіркових готелів Etap на 2,8 тис.номерів. В рамках проекту планується побудувати готелі в таких містах як Київ, Харків, Дніпропетровськ, Одеса, Донецьк та Львів.

Компанія Accor Group завжди виступає соінвестором своїх проектів у всіх країнах.

Проекти Accor Group проходять у своєму розвитку кілька послідовних стадій, які характеризуються коливаннями прибутку.

Перша стадія - стадія впровадження, яка містить у собі фазу розробки проекту і фазу його „запуску”.

На етапі розробки дається опис проекту, розраховується його вартість, розробляються підходи до реклами та інформації.

Фаза „запуску” починається з моменту подання проекту цільовій аудиторії. У цей період, зазвичай, спостерігається, повільний темп обороту, прибуток або відсутній, або незначний, у персоналу виникають труднощі певні труднощі. На цій стадії витрати на маркетинг проекту максимальні, тому що через рекламу та інформацію можна домогтися якомога більшої поінформованості клієнтури про новий проект.

На стадії росту компанія визначає цільовий сегмент ринку і ведероботу із проникнення на нові сегменти.

    1. Відповідність міжнародним стандартам та оцінка якості

В своїй роботі компанія дотримується високої якості та оригінальної індивідуальності. Чітко слідкує за відповідність міжнародним стандартам.

Високоякісні послуги, що надаються Accor Group in Travel And Tourism – це послуги що побудовані на основі великого унікального досвіду, за допомогою якого споживачам пропонується якісне обслуговування.

Персонал отримує гідну освіту та проходить відповідне навчання.

    1. Необхідність у після продажному сервісі та система його забезпечення

Accor Group in Travel And Tourism під час своєї діяльності гарантує конффденційість отриманих даних та високу якість обслуговування.

В своїй діяльності компанія розробила та використовує політику захисту особистих даних своїх клієнтів, що має назву „7 принципів конфіденційності Accor”.

Серед основних принципів компанія виділяє: прозорість, законність, релевантність та точність, зберігання, виправлення та винагородження, конфіденційність та безпека, передача особистої інформації іншим особам (наприклад партнерам).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]