Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
navchalna-oznayomcha_101_sp.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
20.03.2015
Размер:
458.75 Кб
Скачать

Рекомендації до звіту про результати практики

У звіті про результати практики студент висвітлює позиції:

1. Назви баз практики, терміни проходження.

2. Характеристика змісту, основних форм і методів роботи.

3. Виконання завдань та аналіз результатів практики.

4. Перелік методичних матеріалів, підготовлених у процесі практики. Матеріали подаються у додатках.

5. Загальні висновки: позитивні аспекти, труднощі, проблеми, які виникали в у процесі практики, зауваження та пропозиції щодо вдосконалення організації й проведення практики.

Звіт підписує студент-практикант.

Керівник практики оцінює її результати та завіряє оцінку підписом.

Додаток Б

Функції соціального педагога у практичній діяльності фахівців

Функції соціального – педагогічної діяльності фахівців – передбачені кваліфікаційною характеристикою їхні обов’язки та призначення.

Комунікативна функція діяльності соціального педагога за­безпечує налагодження взаємодії особистості, соціальної групи та державних і недержавних організацій, що виступають клієнтами, волонтерами, спонсорами та партнерами соціального педагога.

Організаторська функція характеризує соціально-педагогічнудіяльність з точки зору соціального менеджменту, що полягає в структуруванні, плануванні, розподілі видів професійної діяльності та координації роботи з різними соціальними інститутами та пред­ставниками споріднених професій.

Прогностична функція в соціально-педагогічній діяльності ви­конує змістовно-цільові (стратегічні) та організаційно методичні (тактичні) завдання.

Охоронно-захисна функція спрямована на обстоювання правта інтересів дітей і молоді на основі державних та міждержавних до­кументів, з метою забезпечення неповнолітніх та молоді гарантова­ними їм правами та умовами життєдіяльності.

Діагностична функція покликана виявляти окремі соціальні проблеми в певному мікросоціумі, конкретизувати проблему клієн­та та виявляти індивідуальні та специфічні особливості клієнта чи певної групи, дає змогу адекватно вирішувати соціально-педагогічні завдання.

Попереджувально-профілактична функція має на меті, на­самперед, виявлення, запобігання та обмеження асоціальних явищ, причин соціальної дезадаптації серед різних соціальних груп та окремих осіб, забезпечення умов для формування соціально пози­тивної спрямованості особистості.

Корекційно -реабілітаційна функція полягає в роботі по зміні та вдосконаленню особистісних якостей клієнта, особливостей жит­тєдіяльності та створенні умов для розвитку потенційних можли­востей осіб з функціональними обмеженнями, активне залучення їх до участі в суспільному житті.

Соціально-терапевтична функція спрямована на вчасне подо­лання кризових ситуацій та проблем клієнта на основі самоусвідом­лення особистістю ставлення до себе, оточуючих та навколишнього середовища.

Додаток В

Ролі соціального педагога

Додаток Г

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]