Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

documents-export-2013-10-23 / 5.1 СЗ Googel Диск. Текстовий редактор

.pdf
Скачиваний:
9
Добавлен:
19.03.2015
Размер:
83.8 Кб
Скачать

Семінарські практичні заняття до теми Заняття

Студенти мають знати і виконувати наступні операції:

Знати принципи організації роботи з документами при роботі з сервісом Google Диск. Вміти створювати теки. Вміти створювати текстові документи. Вміти форматувати текст документу - змінювати стиль тексту, тип шрифту, розмір шрифту, колір тексту і фону під текстом. Вміти задавати вирівнювання абзацам, змінювати міжрядковий інтервал. Вміти форматувати текст як гіперпосилання, як нумерований і маркований список. Вміти форматувати текст як надрядковий і підрядковий.

Вміти вставляти в текстовий документ посилання, формули, малюнки, таблиці, коментарі, виноски, спеціальні символи, номери сторынок, зображення (з локального диску комп’ютера, з мережі Інтернет за допомогою URL, використовуючи вбудовану/приєднану відеокамеру, з мережевого фотоальбому, з Google Диск). Вміти перекладати документ використовуючи системи машинного перекладу Google. Вміти виставляти поля в документі.

Вміти перейменовувати документи, завантажувати документи з Google Диск на локальний комп’ютер в потрібному форматі. Вміти створювати копії документів. Вміти переглядати історію змін документу. Знати основні характеристики основних текстових форматів.

Вміти публікувати документ як веб-сторінку. Вміти відміняти публікацію в мережі Інтернет. Вміти надсилати документ в електронному листі.

Вміти працювати над документом в режимі спільного доступу: надсилати запрошення іншим користувачам з пропозицією приєднатись до редагування документу, приєднуватися до спільного редагування документу. Знати види прав доступу до документу при спільному редагуванні, вміти керувати ними. Вміти завантажувати документи з локального комп’ютера в сховище Google Диск, конвертувати документи, презентації, електронні таблиці та малюнки у відповідний формат Документів Google. Вміти конвертувати текст із файлів зображень (відсканованих чи сфотографованих зображень) і PDF-файлів у Документи Google.

Вміти користуватись програмою для інтеграції Google Диск в Мій Комп’ютер локального комп’ютера, синхронізувати дані. Вміти інсталювати на мобільні пристрої прикладення Google Drive, синхронізувати його з обліковим

записом в мережі, переглядати файли з свого хмаринного сховища на мобільному пристрої, створювати і редагувати текстові документи.

Контрольні запитання і завдання. Контрольні запитання:

1.Скільки ГГбт виділяє користувачеві сервіс Google Диск ?

2.Яка різниця між опубілкованим в мережі документом і документом зі спільним доступом ?

3. Як запросити інших людей до спільного редагування документу ? 4.Які обмеження за доступом може мати документ відкритий для спільного доступу ?

5. Як опубілкувати докмент як вебсторінку ?

6.Як розпізнати текст на зображенні, в pdf-файлы використовуючи Google Диск і зберегти як текстовий документ.

7.Як завантажити директорію з файлами з локального комп’ютера до

Google Диск ?

8.Яка різниця між файлом завантаженим “як є” до Google Диск і файлом конвертованим у відповідний формат Google документів ?

9.Як конвертувати документ з формату doc в формат pdf використовуючи

Google Диск ?

10.Методи вставки зображень в текстовий документ ?

Завдання:

1.Використовуючи сервім Google Диск cтворити папку “Мої документи”.

2.Створити в папці “Мої документи” текстовий документ.

3.Вставити в текстовий документ будь який фрагмент тексту з будь якого сайту.

4.Перейменувати новостворений документ на “Тестовий текстовий

Google документ”.

5.Відформатувати текст використовуючи всі інструменти форматування з панелі інструментів: змінити колір фрагменту тексту, розмір шрифта, тип шрифта..

6.Вставити в документ гіпертексове посилання, додати до існуючого слова/текстового фрагмента гіперпосилання, переглянути як редагуються існуючі гіперпосилання.

7.Вставити в документ таблицю розміром 3х3 клітинки, заповнити її, викликати локальне меню функцій роботи з таблицею, модифікувати параметри таблиці.

8.Вставити в документ зображення.

9.Вставити в документ малюнок з локального комп’ютера, знімок екрана, зображення за URL, попередньо завантажене

Теми рефератів:

1.Хмаринні сховища даних

2.Огляд безкоштовних тектових редакторів

3.Електронні системи документообігу.

4.Формати тектових файлів.

Література. Основна: Додаткова: