Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

documents-export-2013-10-23 / 7.2 СЗ Соціальні мережі. LiveJournal

.pdf
Скачиваний:
11
Добавлен:
19.03.2015
Размер:
92 Кб
Скачать

Семінарські практичні заняття до теми Заняття : Групи новин. Списки розсилки

Студенти мають знати і виконувати наступні операції:

Вміти створювати блоги використовуючи платформу livejournal.com.

Вміти створювати публікації в блозі. Вміти форматувати публікації - змінювати тип шрифту, розмір шрифту, стиль начертання шрифту, колір тексту, колір фону. Вміти вставляти зображення в тіло публікації з локального комп’ютера, з мережі Інтернет використовуючи URL-посилання, власного альбому в livejournal, з сховища Dropbox. Вміти вставляти відео в тіло публікації з YouTube, RuTube, Vimeo, Vine чи Instagram. Вставляти посилання на інтернет-сторінки, користувачів LiveJournal, форматувати текст як URL-посилання. Вставляти спойлери, карти гугл, електронну пошту, редагувати їх. Вміти форматувати текст як маркований список, нумерований список. Вміти створювати видимі анонси повідомлень в блозі і ховати частину повідомлення під “cut”. Вміти додавати до публікацій мітки (tags). Вміти завантажувати зображення до власної галереї зображень, організовувати їх по текам.

Вміти заповнювати і редагувати свій профіль, завантажувати аватарки. Вміти вибирати і застосовувати шаблони оформлення блогу, змінювати макет блогу, редагувати появу і місце появи інформаційних блоків: профайлу (Profile), блоку останніх записів в блозі (Summary Position), календаря записів за останній місяць (Latest Month Position), блоку посилань (Links Visibility).

Вміти створювати індивідуальне оформлення блогу за допомогою CSS. Вміти редагувати тіло повідомлення в режимі редагування HTML-коду. Вміти задавати рівень доступу до запису в блозі, задавати права читачам на коментування запису.

Вміти додавати коментарі до повідомлень блогу, переглядати коментарі, переглядати архів блогу. Вміти модерувати коментарі. Вміти переглядати статистику блогу: кількість переглядів всіх публікацій блогу за заданий період часу, статистику по окремим публікаціям.

Вміти змінювати налаштування блогу: кількість видимих повідомлень на головній сторінці, рівень модерування коментарів, рівень необхідних прав коментаторів для коментування повідомлень.

Вміти додавати блогерів до своїх друзів для перегляду в загальній стрічці оновлень записів в блогах їх записи у власних блогах. Вміти відслідковувати коментарі в обраному записі в блозі будь-якого користувача, зберігати посилання на записи у власному сховищі улюблених записів, поширювати посилання на будь-який запис у блозі у соціальних мережах. Вміти переглядати у власній скринці повідомлень коментарі в записах які було позначено як ті за коментарями в яких потрібно слідкувати. Вміти надсилати приватні повідомлення користувачам LiveJournal, переглядати приватні повідомлення від інших користувачів.

Вміти користуватись веб-стрічками блогів для відслідковування оновлень блогів.

Вміти приєднуватись до інтернет спільнот, спостерігати за ними, переглядати в загальній стрічці новин оновлення записів від учасників цієї спільноти. Вміти створювати інтернет-спільноти, модерувати їх.

Вміти шукати інформацію за допомогою ключових слів використовуючи пошуковий механізм самого LiveJournal. Використовуючи Yandex вміти шукати записи в блогах, коментарі в блогах задаючи фільтри на ім’я автора запису, автора коментаря, назву блогу, назву спільноти.

Вміти користуватись каталогом блогів LiveJournal, знаходити персональні блоги і інтернет-спільноти потрібної тематики. Вміти переглядати Топ персональних блогів і інтернет-спільнот.

Контрольні запитання і завдання. Контрольні запитання:

1.Як розшифровується абревіатура blog ?

2.Що таке блогосфера ?

3.Як переглянути видалений запис чи коментар в будь-якому блозі ?

4.Як переглянути

5.Особливості адміністрування інтернет спільнот в LiveJournal.

6.Які існують ролі адміністрування інтернет спільнот в LiveJournal.

7.Переваги і недоліки автономних блогів (standalone blog).

8.Переваги і недоліки блогів на основі платформ (standalone blog).

9.Як здійснити пошук інформації в блогосфері використовуючи google, yandex ?

10. Як здійснити пошук інформації в заданому блозі використовуючи google, yandex ?

11.Як змінити макет блогу на платформі blogger ?

12.Як використовуючи статистику блогу покращити якість блогу ?

13.Завдяки якій технології можна переглядати оновлення блогів доданих до списку читання ?

Завдання:

1.Створити свій власний блог на платформі blogger.com

2.Вибрати і застосувати шаблон оформлення до блогу.

3.Створити власний макет сторінок блогу, розмістити декілька гаджетів на сторінках блогу. (Наприклад - перекладач, слайд шоу, панель відео,

опитування, канал RSS, мітки)

4.Впровадити в макет блогу попередньо створений Google календар.

5.Створити декілька публікацій (3..5), що містять текст, зображення,

таблиці, відео. При створенні публікацій використовувати анонси публікацій (підказка - частину тексту ховати під “cut”) і мітки.

6.Знайти в

мережі декілька блогів політичної/філософської тематики

і додати

до власного списку читання. Додати до власного списку

читання блоги одногрупників.

7.Здійснити пошук в блогосфері за заданими ключовими словами. Здійснити пошук інформації за заданими ключовими словами в блогах платформи blogger.com.

Теми рефератів:

Платформи для створення блогів.

Література. Основна: Додаткова: