Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Країнознавство.doc
Скачиваний:
64
Добавлен:
19.03.2015
Размер:
187.9 Кб
Скачать

Тема 15: федеративна республіка бразилія лекція 15: бразилія від португальського завоювання до поч. Ххi століття

Особливості географічного положення, природні ресурси та економічний потенціал, демографічні показники, релігійний склад та етнічна структура населення. Бразилія у період від португальського завоювання до проголошення „Старої республіки”. Ера диктатури Ж.Варгаса. Епоха військових диктатур 60-80 рр. ХХ ст. Бразильське „економічне диво”. Неоліберальні перетворення Фернанду Кардозу. Зовнішня та внутрішня політика Лули да Сілви. Ділма Руссефф – перша президент-жінка в історії Бразилії.

Семінар 8: бразилія як регіональний центр сили

  1. Виникнення та розвиток португальської колоніальної імперії в Південній Америці.

  2. Вплив світових криз на політичні та економічні процеси у Бразилії.

  3. Модернізація Бразилії за доби правління військових режимів.

  4. Особливості політики лівоцентристських урядів Бразилії.

ТЕМА 16: РЕСПУБЛІКА ПЕРУ

ЛЕКЦІЯ 16: ПЕРУ ВІД ІСПАНСЬКОГО ЗАВОЮВАННЯ ДО ПОЧ. ХХI СТ.

Особливості географічного положення, природні ресурси та економічний потенціал, демографічні показники, релігійний склад та етнічна структура населення. Цивілізація інків, її культурні та військові здобутки. Віце-королівство Перу та його розпад. Перу в континентальних війнах ХIХ-ХХ ст. Ліворадикальний режим генерала Хуана Веласко Альварадо. Ліворадикальні рухи на території Перу. Проблема національного примирення на сучасному етапі.

ТЕМА 17: ЦЕНТРАЛЬНА АМЕРИКА

ЛЕКЦІЯ 17: КРАЇНИ ЦЕНТРАЛЬНОЇ АМЕРИКИ В ПЕРІОД ВІД ІСПАНСЬКОГО ЗАВОЮВАННЯ ДО ПОЧ. ХХI СТ.

Загальний огляд країни Центральної Америки: економіка, політична система, демографічні особливості. „Бананові” республіки і справа „Юнайтед Фрут Компані”. Розвиток країн Центральної Америки після Другої світової війни. Інтервенції США в Панамі та Нікарагуа у 80-і рр. ХХ ст.

Самостійна робота студентів передбачає систематичну підготовку до виступів на практичних заняттях, опрацювання основної і додаткової літератури з тематики курсу, а також виконання двох індивідуальних завдань у формі реферату в рамках вивчення модулю дисципліни. Реферати мають бути подані на перевірку у термін, встановлений викладачем. Оцінка самостійної роботи студентів є обов’язковою складовою підсумкової оцінки у рамках заліку з дисципліни.

Реферат − це короткий письмовий виклад наукової теми (питання), складений на підставі здійсненого аналізу одного або кількох різних інформаційних джерел. Реферат повинен мати чітку логічну побудову і містити такі складові:

  • титульний аркуш;

  • план роботи із зазначенням сторінок початку кожного з розділів;

  • вступ на 1- 2 сторінки (описуються підстави, причини, проблемна ситуація, що зумовили підготовку роботи);

  • основна частина обсягом 8-10 сторінок (в основній частині аналізується стан дослідження проблеми, обґрунтовуються основні ідеї автора);

  • підсумкова частина на 1-2 сторінки (містить висновки, рекомендації, пропозиції);

  • перелік інформаційних джерел та використаної літератури;

  • якщо необхідно, реферат може містити додатки, переліки умовних скорочень, географічних та власних назв тощо.

У вступі має бути обґрунтована актуальність обраної теми, наведена коротка характеристика сучасного стану і наукової розробки проблеми (питання), що буде розглянута в рефераті, сформульована мета роботи, а також здійснений короткий огляд джерел, використаних автором.

Основна частина передбачає розкриття змісту обраної теми, її основних питань і проблем. Головною вимогою є показати, яким чином питання, що аналізується, відображене у літературі, висвітлити різні точки зору на нього та дати їх критичний аналіз. Тему реферату необхідно розглядати з позицій сучасної науки, концептуальні положення при цьому необхідно супроводжувати прикладами. Студент має продемонструвати уміння самостійно робити висновки на основі вивченої літератури й узагальнювати матеріал. Основна частина може складатися з 2 - 3 розділів.

У підсумковій частині в стислому вигляді необхідно викласти висновки, які містять короткий підсумок проведеного дослідження, тобто є коротким резюме реферату, і показати, якою мірою вдалося вирішити поставлені завдання і досягти мети. Тут також можуть бути наведені рекомендації й пропозиції щодо практичного розв’язання проблем, піднятих у рефераті.

В кінці самостійної роботи вміщують список використаної літератури, додатки, перелік умовних позначень та інші атрибути наукового апарату

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]