Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Кудін.docx
Скачиваний:
14
Добавлен:
15.02.2015
Размер:
37.47 Кб
Скачать

Психолого-педагогічна характеристика групи

Група ЗкдС 305 навчаються по спеціальності «Зварники», освітньо-кваліфікаційний рівень — «Кваліфікований робітник». Всього в групі навчається 37 учні,всі хлопці. Середній вік: 17 – 18 років. Майстер Куприенко Олексій Миколайович. Староста групи: Биченко Олег, замісник старости: Перков Сергій

Група згрупована, дружна. Всі учні сприймають викладений викладачем матеріал добре. Більша частина учнів групи до навчання відносяться серйозно, добре навчаються та сумлінно виконують завдання, які їм доручає майстер

Якщо розглядати групу в цілому, то можна сказати, що успішність в групі задовільна. Найвищий рівень успішності вони демонструють з спеціальних дисциплін, з інших дисциплін рівень успішності значно нижчий, що вказує на незацікавленість учнів у вивченні цих дисциплін.

Поведінка та дисципліна в групі задовільна. Відвідування учнів задовольняє.

Багато учнів у групі захоплюються музикою та спортом.

Студентам подобається навчатися в навчальному закладі і отримувати знання не тільки по своїй професії а й інші для загального розвитку.

Аналіз виховного заходу

Вид заходу: профілактична бесіда.

Група: ЗксД 305

Присутні: 37 чол.

Тема: “Причини дорожньо-транспортних аварій”

Мета: виховати обережність при переході дороги

Дата проведення: 11.04.13

Організатор виховного заходу: майстер виробничого навчання.

Бесіда проводилась у майстерні в/н, була присутня вся група. Свою розповідь викладач розпочав зі вступного слова, навів статистику кількості дорожньо-транспортних аварій, постраждалих, порушень при переході вулиць, які спостерігалися за учнями.

В ході бесіди було використано підручники, наочні посібники. Наводились життєві приклади. Декілька учнів теж поділилися своїми історіями, свідками яких вони були. Потім учням було запропоновано 2 ситуації, в яких один учень пішохід, другий-водій. Гра дуже сподобалась учням, вони змогли багато чого зрозуміти. Учні разом аналізували ситуацію і робили висновки, як треба поводитись на дорозі, щоб уникнути небезпеки.

Тема бесіди актуальна. Викладач пояснив, як через неуважність, необережність, поспіх можна отримати травми або найгірше померти.

На протязі заходу учні вели себе добре, слухали, не відволікались. Висловлювали свої думки. І мені здається кожен з них зробив вірні висновки з цієї бесіди.

Все було проведено на високому рівні, учні отримали добрі знання.

Аналіз виховного заходу

Професія: Зварник

Група: ЗкдС 305

Дата: 12.04.2013

Викладач/класний керівник: Шевченко Р. А

Організатори заходу:Шевченко Р. А Биченко Олег

Кількість присутніх:37

Тема: Роль ГМО в житті людини

Мета виховного заходу: Донести інформацію до учнів про прогресуючу харчову промисловість, використання добавок, ароматизаторів та хімічних добавок. Розвивати у учнів цікавість до оточуючого.

Виховний захід проводила студент – Биченко Олег. Захід був проведений досить цікаво. Олег розкрив дуже важливі питання. Взагалі тема дуже важлива та потрібна, особливо в час харчування напівфабрикатами та «модою швидкого харчування». Здорове харчування – це залог нашого здоров’я!

Іван розпочав захід з привітання. Після чого оголосив тему заходу та чому саме вони зібралися. Учні, всі без виключення, дуже уважно слухали. В аудиторії панувала тиша до того моменту доки не почали колективно обговорювати питання, які турбували кожного. Вимова оратора була емоційною ,жвавою. Та в міру гучною, так що навіть на останніх партах було досить гарно чути. Тема була повністю та обширно розкрита, проте не було сказано нічого зайвого. Особливу увагу Олег приділив питанню про продукти які студенти особливо часто вживають. Це такі продукти як: чіпси, сухарики, напої «Соса-Соla», «Sprite», «Fanta», тоник «Кінлі», «Фруктайм», «Pepsi», «7-Up», та шоколадні вироби «M&M», «Snickers», «Twix», «Milky Way» та інші.

Також Олег наголосив на тому що якщо ми хочемо прожити здорове та досить довге життя, нам необхідно правильно харчуватися та особливу увагу приділяти своєму фізичному здоров’ю, а саме позбутися шкідливих звичок та займатися спортом.

Далі Іван запропонував деякі запитання для колективного обговорення.

Питання для колективного обговорення:

  • Давайте замислимось над власним майбутнім. Потрібно обрати власну точку зору з приводу даного питання. Отже до яких роздумів вас підштовхнула ця інформація? Чому?

  • Що було для вас новим?

  • Що ви раніше знали цікавого про ГМО?

  • Що ви знаєте про відношення людство до цієї проблеми?

  • Чи плануєте ви взяти на замітку інформацію про ГМО яку ви почули сьогодні?

Після обговорення цих запитань Іван подякував всіх за увагу.

Взагалі тема харчування дуже важлива. Особливо для молоді. Адже якщо постійно говорити про шкідливі сторони продуктів то рано чи пізно будь яка свідома людина задумається над своїм життям та намагатиметься щось змінити. Проте виникає запитання. чи не буде занадто пізно? Проте як говорив видатний класик: «Наша доля в наших руках». Тому завдання викладачів, як наставників та вихователів побільше приділяти увагу виховним годинам зі схожими темами.

Урок був проведений дуже цікаво, тема повністю розкрита та мета досягнута.