Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Модуль 3 аемв.doc
Скачиваний:
185
Добавлен:
14.02.2015
Размер:
12.85 Mб
Скачать

МИКОЛАЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСІТЕТ ім.В.О.СУХОМЛИНСЬКОГО

Кафедра військової підготовки

Примірник №____

Затверджую

начальник кафедри військової підготовки

полковник А.М.Бахтін

«___»_____________20­­__ р.

МЕТОДИЧНА РОЗРОБКА

з предмету "Загальна тактика" по спеціальності ВОС- 021200 "Бойове застосування аеромобільних з’єднань, військових частин і підрозділів"

Змістовний модуль 3.

Пересування солдата на полі бою.

Обговорена на засіданні кафедри

«___»_____________20___ р.

Протокол №____

МИКОЛАЇВ

Змістовний модуль 3 " Пересування солдата на полі бою.

Навчальна і виховна мета:

  1. Дати теоретичні знання з задачі солдата-десантника в бою, поняття про бойові можливості аеромобільних підрозділів і їх складові.

  2. Дати студентам практику дій під час пересування на полі бою, в приготуванні до стрільби з різних положень, веденні вогню на ходу, порядку кидання гранат, прийомів і способів боротьби з противником у рукопашному бою, дії при застосуванні противником ЗМУ.

  3. Виховувати в тих, хто навчається впевненість у Збройних Силах України.

Час: 18

Місце: Заняття № 1,2,5 - клас

Заняття № 3,4 - тактичне поле

Учбове - матеріальне забезпечення: згідно методичних вказівок до занять.

Розрахунок

годин по заняттям на відпрацювання змістовного модуля №3

з/п

Номер заняття

Тема і вид заняття

Кількість

годин

Місто

проведення

Заняття. 1

Місце, задачі солдата-десантника в бою. Індивідуальне заняття.

2

клас

Заняття. 2

Обов’язки десантника в бою. Обов’язки посадових осіб аеромобільного відділення. Самостійна робота під керівництвом викладача.

4

клас

Заняття. 3

Індивідуальні засоби захисту, їх призначення і загальний пристрій. Перша медична допомога при ураженнях радіоактивними та отруйними речовинами. Н-ЗЗМУ-1,4-7.

Практичне заняття.

2

тактичне поле

Заняття. 4

Прийоми і способи дій солдата на полі бою. Пересування солдата на полі бою. Приготування до стрільби з різних положень, ведення вогню на ходу. Порядок кидання гранат. Прийоми і способи боротьби з противником у рукопашному бою. Дії спостерігача в бою. Завдання спостереження, склад спостережного посту. Вивчення місцевості та визначення відстані до орієнтирів та місцевих предметів. Н-ТП-7,8. Н-РП-1. Лабораторне заняття.

6

тактичне поле

Заняття. 5

Поняття про бойові можливості парашутно-десантних (аеромобільних) підрозділів. Складові частини та показники бойових можливостей. Самостійна робота під керівництвом викладача.

4

клас

ВСЬОГО

18

Іі. Методичні вказівки

а) Загальні організаційно – методичні вказівки:

1. Вивчення даної теми спрямованої на ознайомлення студентів з аеромобільними військами ЗС України, їх призначенням, структурою, етапами створення, надання теоретичних знань з організації, озброєння аеромобільної (парашутно – десантної) роти, батальйону, бригади(полку).

2. Під час підготовки до проведення занять викладач повинен керуватися програмою вивчення, тематичним планом, приватною методикою, Бойовим статутом ПДВ ч. ІІІ (взвод, відділення), навчальним посібником НАОУ “ Аеромобільні та повітрянодесантні війська. Досвід дій та перспективи розвитку ”, настановами, а також вказівками начальника кафедри.

3. Підготовку до занять здійснювати у складі учбової групи в часи самостійної підготовки та самостійних занять студентів. Підсумком роботи викладача і студентів на самостійних підготовках є повна готовність групи до заняття.

3. В ході заняття після кожного навчального питання проводити розбір, а закінчити заняття загальним розбором, де довести студентам: ступінь засвоєння навчального матеріалу даного заняття та досягнення навчальної мети, оцінки за роботу студентів, питання які необхідно допрацювати студентам самостійно, а також порядок підготовки до наступного заняття.

б) методичні вказівки щодо проведення занять.

Заняття №1. " Місце, задачі солдата-десантника в бою. "

Індивідуальне заняття.