Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Модуль 1 аемв.doc
Скачиваний:
94
Добавлен:
14.02.2015
Размер:
11.91 Mб
Скачать

МИКОЛАЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСІТЕТ ім.В.О.СУХОМЛИНСЬКОГО

Кафедра військової підготовки

Примірник №____

Затверджую

начальник кафедри військової підготовки

полковник А.М.Бахтін

«___»_____________20­­__ р.

МЕТОДИЧНА РОЗРОБКА

з предмету "Загальна тактика" по спеціальності ВОС- 021200 "Бойове застосування аеромобільних з’єднань, військових частин і підрозділів"

Змістовний модуль 1.

ОРГАНІЗАЦІЯ, ОЗБРОЄННЯ І БОЙОВА ТЕХНІКА АЕРОМОБІЛЬНИХ ПІДРОЗДІЛІВ ЗС УКРАЇНИ

Обговорена на засіданні кафедри

«___»_____________20___ р.

Протокол №____

МИКОЛАЇВ

Змістовний модуль 1 " Організація, озброєння і бойова техніка підрозділів ЗСУ.

Навчальна і виховна мета:

  1. Надати теоретичні знання студентам з організації, озброєння і бойової техніки підрозділів аеромобільних військ ЗС України.

  2. Дати практику студентам щодо встановлення зв’язку та ведення радіообміну, практичній роботі на радіостанціях, що застосовуються в підрозділах пдб (аемдб) ЗСУ.

  3. Виховувати у студентів повагу до техніки та озброєння аеромобільних військ, впевненість у перевазі її над противником.

Час: 18

Місце: Заняття № 1-7 - клас

Учбове - матеріальне забезпечення: згідно методичних вказівок до занять.

Розрахунок

годин по заняттям на відпрацювання змістовного модуля №9

з/п

Номер заняття

Тема і вид заняття

Кількість

годин

Місто

проведення

Заняття. 1

ЗСУ в умовах незалежної держави. Склад, призначення аеромобільних військ СВ ЗСУ. Лекція.

2

клас

Заняття. 2

Склад, призначення, озброєння і бойова техніка повітрянодесантної (аеромобільної) бригади (полку) Індивідуальне заняття.

2

клас

Заняття. 3

Організація, озброєння і бойова техніка пдб (аемдб) ЗСУ. Склад і озброєння парашутно-десантної (аеромобільної) роти. Практичне заняття.

2

клас

Заняття. 4

Обов'язки посадових осіб парашутно-десантної (аеромобільної) роти. Самостійна робота під керівництвом викладача.

6

клас

Заняття. 5

Види засобів зв’язку, що застосовуються в підрозділах пдб (аемдб) ЗСУ. Основні технічні характеристики засобів зв’язку. Порядок встановлення зв’язку та ведення радіообміну. Робота на радіостанціях. Н-ПЗв-№1-7,17-20 Практичне заняття.

2

клас

Заняття. 6

ТТХ основних зразків бойової техніки та озброєння підрозділів пдб (аемдб) ЗСУ. Самостійна робота під керівництвом викладача.

4

клас

ВСЬОГО

18

Іі. Методичні вказівки

а) Загальні організаційно – методичні вказівки:

1. Вивчення даної теми спрямованої на ознайомлення студентів з аеромобільними військами ЗС України, їх призначенням, структурою, етапами створення, надання теоретичних знань з організації, озброєння аеромобільної (парашутно – десантної) роти, батальйону, бригади(полку).

2. Під час підготовки до проведення занять викладач повинен керуватися програмою вивчення, тематичним планом, приватною методикою, Бойовим статутом ПДВ ч. ІІІ (взвод, відділення), навчальним посібником НАОУ “ Аеромобільні та повітрянодесантні війська. Досвід дій та перспективи розвитку ”, настановами, а також вказівками начальника кафедри.

3. Підготовку до занять здійснювати у складі учбової групи в часи самостійної підготовки та самостійних занять студентів. Підсумком роботи викладача і студентів на самостійних підготовках є повна готовність групи до заняття.

3. В ході заняття після кожного навчального питання проводити розбір, а закінчити заняття загальним розбором, де довести студентам: ступінь засвоєння навчального матеріалу даного заняття та досягнення навчальної мети, оцінки за роботу студентів, питання які необхідно допрацювати студентам самостійно, а також порядок підготовки до наступного заняття.

б) методичні вказівки щодо проведення занять.

Заняття №1. " Збройні сили України в умовах незалежної держави. Склад, призначення аеромобільних військ СВ ЗСУ ". Лекція.