Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kartka.doc
Скачиваний:
188
Добавлен:
11.02.2015
Размер:
13.57 Mб
Скачать

1. Робота у Класифікаторі

    1. Введення назви органу державної влади

Для подальшої роботи у базі нам необхідно завести назву органу державної влади. У верхньому меню програми заходимо у Класифікатор (мал. 2), вибираємо планку "Органи державної влади..." та відповідно натискаємо планку "Місцеві органи виконавчої влади".

Малюнок 2 - Органи державної влади у класифікаторі

На екрані з'явиться вікно "Місцеві органи виконавчої влади"

Малюнок 3 - Вхід до редагування назви органу виконавчої влади.

Вибираємо зі списку категорію областей. Для цього натискаємо планку .

(мал.4)

Далі необхідно натиснути на кнопку , після чого з'явиться запит паролю до редагування. Вводимо пароль653210 та натискаємо на кнопку .

Після цього з'явиться розгорнутий вигляд вікна з дозволом до редагування та активними функціональними кнопками - додати запис,- зберегти зміни та. – видалити запис.Дані кнопки будуть присутні на протязі всієї роботи системи, тому радимо запам’ятати їх призначення.

Внесення назви органу

Для внесення назви органу в класифікатор натисніть планку і на екрані з’явиться розгорнута форма, поля якої потрібно заповнити (мал.5):

Малюнок 5 – розгорнутий вигляд полів для заповнення

  • Назва (повна назва органу);

  • офіційно коротка (назва);

  • підпорядкований органу;

  • адреса органу;

  • К – кількість керівників;

  • П – кількість перших заступників керівника;

  • З – кількість заступників керівника;

У полі , яке визначає статус органу в електронній базі даних державної влади,обов'язкововибратиА3. В іншому випадку подальші дії будуть неможливі (заблоковані системою).

Після введення даних натискаємо на кнопку - назва органу державної влади введена у класифікатор.

При необхідності можна створити декілька назв органів та їхніх штатних розписів, обмежень щодо цього немає. Також в подальшій роботі із системою можна виконувати редагування назви.

Для видалення назви органу із класифікатора необхідно виділити назву та почергово натиснути на кнопки - позначення на видалення та- зберегти.

Для завершення роботи з класифікатором натисніть планку - або кнопку.

Дія по введенню назви органу проводяться один раз.

1.2 Введення назв посад державних службовців згідно із штатним розписом

В базі даних у Класифікаторі введено перелік назв посад, однак часто у штатному розписі є посади, які не передбачено у Класифікаторі, наприклад завідувач сектором-юрисконсульт. Для введення у Класифікатор нових назв посад (та для зручності видалення зайвих посад) необхідно натиснути на планку Посади (мал..2). Після цього з'явиться вікно з переліком назв посад поточного адміністратора (мал..6). Натиснувши на кнопкуз'явиться запит паролю до редагування. Вводимо пароль632156 та натискаємо на кнопку.

Малюнок 6 – Перелік посад у класифікаторі

У вікні активізуються кнопки редагування - додати запис,- зберегти зміни,- позначення на видалення. Внесення та видалення назв відбувається аналогічно до введення назви органу. Вводимо посади (а не їх кількість, тобто назви посад не повторювати ), які нам необхідні для роботи та зберігаємо зміни. Для того щоб видалити зайві посади, задля уникнення плутанини, виділіть назву посади натисніть на кнопку, дане поле буде відмічене та натисніть. Після цього зайва посада буде автоматично видалена.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]