Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kartka.doc
Скачиваний:
188
Добавлен:
11.02.2015
Размер:
13.57 Mб
Скачать

4. Введення штатного розпису

Для побудови штатного розпису органу державної влади необхідно зайти в підсистему "Штатний розпис". Для цього необхідно натиснути на закладкута виконати наступні дії:

- у вікні "Штатний розпис (ШР) органу)"натиснути на кнопку, що призводить до появи вікна - меню команд (малюнок 21).

Малюнок 21 - Дії з штатними розписами та підрозділами

- натиснути на кнопку , після чого з'явиться вікно для створення нового штатного розпису(малюнок 22).

Малюнок 22 - Побудова, знищення штатного розпису

У правому полі "Для цих органів штатні розписи не введені" знаходиться назва органу державної влади, який ми ввели у класифікаторі.

- натисути на кнопку - назва органу переміститься у поле"Список існуючих штатних розписів".

Виконавши попередні дії, ми створили штатний розпис але без підрозділів, секторів та посад. Для їх створення повертаємося до командного вікна "Дії з ШР, підрозділами"(малюнок 21) та натискаємо на кнопку. На екрані з'явиться вікно"Дії лише з підрозділами" (малюнок 23), у якому з'явився підрозділ "Керівництво", якого в офіційному штатному розписі у нас немає, але підсистема автоматично створює його для створення в ньому посад керівника органу та його заступників (про що вказувалось у 2 розділі).

Малюнок 23 - Створення структурних підрозділів

Структурні підрозділи (відділи, сектори та ін..) можна вибирати із списку так званого «зеленого поля». Ці ті підрозділи, що введені до особових карток поточного органу.

Натискаємо на кнопку – додати запис та на потрібну назву і копія її буде занесена до ШР. Зберігаємо зміни . У випадку, коли відділ містить у собі сектори ("Загальний відділ" (малюнок 23) має у своїй структурі "Сектор протокольної роботи" ) потрібно виділити даний відділ та зробити позначку у закладці . Після цього з'явиться активна кнопка, при натисненні якої можна додавати підзвітні підрозділи.

Якщо створено всі підрозділи в штатному розписі (закриваємо вікно"Дії лише з підрозділами" (малюнок 23), потрібно переходити до створення посад у підрозділах.

Для цього за порядком вибираємо підрозділи у підсистемі "Штатний розпис" (малюнок 24)

Малюнок 24 - штатний розпис органу державної влади

Малюнок 25 - Дії з посадами

та натискаємо на кнопку , після цього на екрані з'явиться командне вікно "Дії з посадами" (малюнок 25). Додаємо посади за допомогою кнопки та заповнюємо основні поля (малюнок 24) і зберігаємо зміни.

Наприклад, виділяємо потрібний підрозділ, вибираємо зі списку посаду державного службовця, ставимо його статус, категорію посади і ранг, проставляємо оклад. Далі в полі «Працює (основний працівник)» вибираємо прізвище, ім’я та по батькові державного службовця. Цю процедуру повторюємо необхідну кількість разів поки ШР не буде заповнений повністю.

УВАГА, якщо після збереження ШР кількість посад буде виділене червоним кольором, то це означає, що під час складання ШР були допущені помилки, які потрібно обов’язково виправити.

Якщо основний працівник знаходиться у відпустці а на його місці працює працівник (на підставі строкового трудового договору), то основному працівнику відмічається клітинка ТВ-тривала відпустка по…, ставиться позначка у клітинці , та вибирається прізвище, ім’я та по батькові державного службовця, який працює на підставі строкового трудового договору.

На цьому робота у підсистемі "Штатний розпис" закінчена.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]