Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Історія хвороби хірургія 5.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
07.11.2022
Размер:
579.1 Кб
Скачать

4.4.Шлунково-кишковий тракт

Живіт круглий, без вип’ячувань. Видимої перистальтики не виявляється. Безболісний..

Пупкове кільце без змін. Стегнове і пахвинні кільця не пальпуються. Розходження прямих м’язів живота і білої лінії не виявлено.

Проведення глибокої, методичної, ковзної пальпації по методу Образцова-Стражеско:сигмоподібна кишка пальпується в лівій здухвинній ділянці у вигляді еластичного циліндра, з рівною поверхнею шириною 1,5 см, рухома, не урчать, безболісна. Сліпа кишка пальпується в типовому місці у вигляді циліндра еластичної консистенції, з рівною поверхнею, шириною 2 см, рухома, не урчить, безболісна. Поперечно-ободова кишка не пальпується.

Шлунок – нижня межа перкуторно-аускультативно – на 5 см вище пупка. Пропальпувати нижню межу та пілоричнийвідділне вдалось. Болючості та видимої перистальтики не помічено.

Печінка–незбільшена,нижній край заокруглений.

Розміри печінки по Курлоу 10,11,13 см.

Жовчний міхур не пальпується. Симптом Кера, Мерфі, Ортнера, Мюсі-Георгієвського негативні.

Селезінка та підшлункова залоза пальпаторно не знайдені.

При перкусії живота визначається тимпанічний звук різних відтінків.

Прекуторно вільної рідини в черевній порожнині не виявлено.

Аускультація кишківника: перистальтика добре виражена.

Анус і пряма кишка:в анальній ділянці - дефект шкіри з нерівними краями, напівокруглоі форми,0,6*0,7 см, шкіра навколо набрякла ,гіперемійована. Має місце незначне виділення гною.

Нирки: Симптом Пастернацького негативний з обох сторін. Сечовий міхур за даними перкусії не виступає над лобковим симфізом.

4.6.Нервова система

Розумовий розвиток нормальний, без відхилень, пам'ять збережена. Хвора контактна, поведінка при обстеженні адекватна. Больова, температурна, тактильна чутливість збережена; паралічі, парези відсутні. Координація рухів у нормі. Нюх, смак, зір, слух збережені.

Зіниці однакових розмірів, реакція на світло адекватна і співдружна, корнеальний рефлекс позитивний. М’язи потилиці не ригідні. Симптом Керніга негативний. Дермографізм – білий, шириною 0.5 см, не виступає над поверхнею шкіри, зникає на 15сек.

4.7.Ендокринна система

Щитовидна залоза не пальпується, екзофтальм відсутній. Вторинні статеві ознаки розвинені за жіночим типом.

5. Попередній діагноз (diagnosisprueliminaris)

На основі скарг хворої  на сильні болі в області ануса,біль віддає в стегно,посилюється під час акту дефекаціі,загальну слабкість.

Даних анамнезу захворювання почалось 12.10.17після проведеного оперативного втручання з приводу геморою та тріщини заднього проходу в приватній клініці. Стан погіршився,після консультування у оперую чого хірурга була назначена масивна антибіотикотерапія та мазь Левомеколь,які ефекту не принесли. Після чого звернулася до СЦРК де була госпіталізована хірургічне відділення для подальшого лікування, де було проведено операція ( 01.11.17 Ревізія гнійної порожнини,дренування гнійного паропроктиту).

А також даних об’єктивного обстеження на час курації в анальній ділянці-дефект шкіри з нерівними краями,напівкруглої форми,0,6*0,7см,шкіра навколо набрякла,гіперемійована.

Ці дані дають підстави поставити попередній діагноз: гострий паропроктит , що самостійно розкрився.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]