Добавил:
Telegram: @ohthischizh Если ответы не отображаться в браузере, скачайте файл и откройте в Word. 4149 4393 0114 6555 - Можете кинуть спасибо-копейку :) Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Теория.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
17.02.2022
Размер:
1.42 Mб
Скачать

166. Міжбюджетні трансферти: характеристика їх видів. Досвід застосування міжбюджетних трансфертів в Україні.

Міжб. тран-ти – це кошти, які безоплатно і безповоротно передаються з одного бюджету до іншого. В залежності від цільового призн-ня поділ-ся на: поточні (грошові допомоги, які одержують бюджети нижчих рівнів при недостатності доходних джерел, тобто метою надання є збалансування бюджетів) і капітальні (на цільове вик-ня). Згідно з міжнародно визнан. термінологією виділяють 3 види прямих транс-в: субвенції (для викор-ня на певну мету в порядку, визн-му тим органом, який прийняв рішення про надання); дотації (на покриття збитків, доплати на безповоротній основі; є бюджетні та дотації орган-ям) та субсидії. Згідно Бюдж Кодексу У існують такі види тран-тів: дотація вирівнювання (міжбюджетний трансферт на вирівнювання доходної спроможності бюджету, який його отримує).; субвенція; кошти, що передаються до Держбюджету України та місц.бюджетів з інших місцевих бюджетів; інші дотації. ПРАКТИКА: У Держбюджеті затверджується обсяг дотації вирів­нювання та субвенцій окремо для бюджету АРК, кожного з обласних бюджетів, бюджетів міст Києва та Севастополя, міст республіканського значення АРК, міст обласного значення та районних бюджетів. Окремо затверджуються обсяги коштів, що передаються до Дер­жбюджету з місцевих бюджетів. У даний час міжбюджетні трансферти у більшості випадків спрямовуються на покриття частини коштів, якої не вистачає, тобто дефіциту доходів для виконання функцій місцевих органів влади та самоврядування, що в основному надаються у вигляді дотацій вирівнювання. Трансфертна політика, яка спрямована на виконання інвестиційних проектів є досить несуттєвою, а якщо вона присутня, то інвестування здійснюється у невиробничу сферу, тому трансферти, які надаються місцевим бюджетам в даний час не спрямовані на забезпечення економічного розвитку регіонів. Крім того джерелами виплат міжбюджетних трансфертів здебільшого є відрахування частини надходжень від одного або кількох податків або щорічні асигнування з відповідного бюджету, що в наш час є найпоширенішим і не дає змоги надавати трансферти на розвиток економіки.

167. Поясніть, чому функціонування бюджетної системи України передбачає використання міжбюджетних трансфертів?

Принцип самостійності бюджетної системи ґрунтується на нормах Конституції України і закріплює самостійність Державного бюджету України та місцевих бюджетів. Бюджети затверджуються представницькими органами відповідного рівня, виконуються органами виконавчої влади в межах відповідної компетенції. Принцип самостійності також розмежовує відповідальність учасників бюджетних відносин у сфері фінансової діяльності. Зокрема, держава коштами державного бюджету не несе відповідальності за бюджетні зобов'язання органів влади АРК та органів місцевого самоврядування, які в свою чергу коштами відповідних бюджетів не несуть відповідальності за бюджетні зобов'язання одне одного, а також за бюджетні зобов'язання держави. Самостійність бюджетів забезпечується закріпленням за ними відповідних джерел доходів, правом відповідних органів державної влади, органів влади АРК та органів місцевого самоврядування визначати напрями використання коштів відповідно до законодавства України. Бюджетний кодекс встановив нові засади взаємовідносин державного і місцевого бюджетів та відобразив новий підхід до питань незалежності і самостійності місцевих бюджетів, що полягає в такому: - право законодавчих (представницьких) органів державної влади і органів місцевого самоврядування самостійно здійснювати бюджетний процес відповідно до засад Бюджетного кодексу; - стимулювання органів місцевого самоврядування до збільшення їх доходів, що не враховуються при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів; - закріплення права за органами державної влади і органами місцевого самоврядування відповідно до Бюджетного кодексу визначати напрями витрат за рахунок коштів відповідного бюджету; - неприпустимість вилучення доходів, отриманих додатково у ході виконання рішення про бюджет, сум перевищення доходів над витратами бюджетів і сум економії за витратами бюджету.