Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
операційний менеджмент 3 курс / курсова з ОП - Nestle.docx
Скачиваний:
27
Добавлен:
13.02.2021
Размер:
1.48 Mб
Скачать

1.2 Виробництво продукції, попит на неї, технологічні характеристики

Nestlé виробляє розчинну каву, мінеральну воду, шоколад, морозиво, бульйони, молочні продукти, дитяче харчування, корм для домашніх тварин, фармацевтичну продукцію та косметику.

На даний момент продукцію компанії НЕСТЛЕ представляють наступні бренди:

Кава: NESCAFE ®

Інші напої: NESQUIK ®, COFFEE-MATE ®, NESTEA ®

Шоколад та інші кондитерські вироби: NESTLE ®, KIT KAT ®, NUTS ®, AERO ®, NESQUIK ®, БОН ПАРІ ®, ШОК ®, Савін ®

Кулінарні продукти: MAGGI ®, ТОРЧИН ®

Морозиво: NESTLE ®, EXTREME ®, MAXIBON ®, MEGA ®, 48 КОПІЙОК ®, HEAVEN DREAM ®, KIT KAT ®, NUTS ®, NESQUIK ®, скринька ®, БОН ПАРІ ®, NESTEA ®, MOEVENPICK ®

Каші і злакові гарніри: БИСТРОВ ®

Готові сніданки: NESTLE ®, NESQUIK ®, KOSMOSTARS ®, CHEERIOS ®, FITNESS ®, Хрутка;

Дитяче харчування: NESTLE ®, NAN ®, NESTOGEN ®;

Клінічне харчування: CLINUTREN ®, PEPTAMEN ®, MODULEN ®;

Питна вода: СВЯТИЙ ДЖЕРЕЛО ®, PURE LIFE ®, PERRIER ®, VITTEL ®, CONTREX ®, S. PELLEGRINO ®

Громадське харчування: CHEF ®;

Корми для тварин: PURINA ® One, PURINA VETERINARY DIETS ®, FRISKIES ®, GOURMET ®, DARLING ®, DOG CHOW ®, CAT CHOW, PRO PLAN.

Асортимент продукції Nestle за час існування компанії налічує понад 8000 торгових марок продуктів широкого вжитку.

Компанії належать 513 фабрик і промислових підприємств в 86 країнах світу.

Якість та безпека:

Якість і безпека для споживачів є головним пріоритетом Nestlé. Це відноситься до всього портфоліо, від продуктів харчування і напоїв до всіх наших систем та послуг.

Забезпечення якості та безпека продукції відноситься до одного з 10 Корпоративних бізнес-принципів Nestlé, які є основою всього, що вони роблять.

Принципи забезпечення якості Nestlé

Для забезпечення якості та безпеки продуктів харчування виконуються відповідно до «Принципів забезпечення якості» їхньої компанії, у яких описуються зобов’язання у наступних напрямках:

Побудова довіри через пропонування продуктів та послуг, які відповідають очікуванням і перевагам споживачів.

Дотримання всіх внутрішніх та зовнішніх вимог до безпеки продуктів харчування, нормативних вимог і вимог до забезпечення якості.

Досягнення підходу без дефектів, без відходів кожним працівником нашої компанії.

Якість – мета всієї групи.

Система управління якості Nestlé

Система управління якості є платформою, яку вони використовують по всьому світі, щоб гарантувати безпеку продуктів харчування, відповідність стандартам якості і створення цінності для споживачів. Система управління якістю проходить аудит та перевірку незалежними органами сертифікації, які підтверджують відповідність внутрішнім стандартам, нормам ISO, законам і нормативним вимогам.

Система управління якістю починається на фермах. Мають довгу історію співпраці з фермерами у сільських спільнотах, щоб допомогти їм підвищити якість продукції та адаптувати екологічно відповідальні фермерські практики.

Система управління якістю не тільки забезпечує неперервний доступ до високоякісної сировини. Вона також дозволяє фермерам захищати або навіть збільшувати прибуток. В результаті, часто рівень життя цілих сільських громад підвищується. Система допомагає вирішувати ключові глобальні екологічні та соціальні питання.

Якість через розробку

Якість створюється під час розробки нового продукту відповідно до вимог споживачів та всіх нормативних вимог до безпеки продуктів харчування. Мережа наукових досліджень Nestlé застосовує підхід «Якість через розробку» до всіх продуктів.

Належна виробнича практика

Для забезпечення якості та безпеки продукції вони застосовують міжнародно визнані принципи Належної виробничої практики (GMP). GMP охоплює всі аспекти виробництва, включаючи стандартні операційні процедури, управління персоналом і навчання, технічне обслуговування обладнання, а також поводження з матеріалами.

Аналіз ризиків і критичні контрольні точки

Для забезпечення безпеки продуктів харчування вони застосовують міжнародно визнану систему HACCP (Аналіз ризиків і критичні контрольні точки). Ця превентивна система, що базується на наукових дослідженнях, визначає, оцінює та контролює ризики, які суттєво впливають на безпеку продуктів харчування. Вона охоплює весь процес виробництва продуктів харчування – від сировини до дистрибуції та споживання. Плани та системи HACCP перевіряються органами зовнішньої сертифікації на відповідність міжнародним стандартам ISO 22000:2005/ISO 22002-1.

Використання споживачами

Продукти супроводжуються інформацією, що вони використовуються у безпечний спосіб з найбільшим рівнем якості для споживача.

Обслуговування споживачів

Всесвітня організація обслуговування споживачів забезпечує можливість негайного реагування на будь-який запит, питання або проблему споживача. На етикетках всіх продуктів Nestlé міститься запрошення споживачів звертатись до Nestlé, а також адреса або номер телефону.