Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДІЛОВА УКРАЇНСЬКА МОВА(за редакцією С.Шевчук).doc
Скачиваний:
37
Добавлен:
21.12.2020
Размер:
1.14 Mб
Скачать

32. Відредагуйте формулювання.

Трудова книжка це головний документ, що підтверджує освітню й трудову діяльність громадян, служить для встановлення загального, безперервного спеціального стажу, до якого заносяться відомості про трудову, громадську та освітню діяльність, переміщен­ня, звільнення, заохочення та стягнення працівника.

Особовий листок з обліку кадрів це обов'язковий документ особової справи учнів шкіл, студентів, праці­вників установ, організацій, у якому фіксуються авто­біографічні відомості, який заповнюється під час оформлення на роботу, при вступі до середнього та вищого навчального закладу, для участі у фестивалях народ­ної творчості, конкурсах.

Відповідь:

Трудова книжка це головний документ, що підтверджує трудову діяльність громадян, служить для встановлення загального, безперервного й спеціального стажу, до якого заносяться відомості про трудову діяльність, переміщення, звільнення, заохочення працівника.

Особовий листок з обліку кадрів це обов'язковий документ особової справи працівників установ, організацій, у якому фіксуються автобіографічні відомості, який заповнюється під час оформлення на роботу, для участі в певному конкурсі.

33. Визначте, які поля залишають з усіх боків сторінки до­кументи.

Формат А4 Формат А5

Группа 1

Відповідь:

Формат А4 Формат А5

20 мм

20 мм

35

Не менше

мм

8 мм

Не

35

менше

19 мм

мм

8 мм

19 мм

34. Відредагуйте формулювання.

Заява - це довідково-інформаційний документ, адре­сований приватній особі, у якому викладається певна пропозиція з її коротким обґрунтуванням.

Характеристика документ, у якому в неофіцій­ній формі викладено власну думку про працівника як члена колективу і який складається на його вимогу або письмовий запит іншої установи для подання до цієї установи.

Автобіографія документ, у якому особа повідомляє основні факти функціонування установи, у якій вона працює.

Відповідь:

Заява це документ щодо особового складу, адресова­ний установі чи вповноваженій особі, у якому виклада­ється певне прохання з його коротким обґрунтуванням.

Характеристика документ, у якому в офіційній формі викладено громадську думку про працівника як члена колективу і який складається на його вимогу або письмовий запит іншої установи для подання до цієї установи.

Автобіографія документ, у якому особа повідомляє основні факти своєї біографії.