Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
социология.docx
Скачиваний:
10
Добавлен:
02.02.2015
Размер:
60.3 Кб
Скачать

Статистика шлюбу

1.      Люди, які проживають в шлюбі, як правило, живуть довше і щасливіше ніж їх ровесники-одинаки. Крім того, сімейні люди,не залежно від статі,наділені кращим здоровям і більше заробляють!

2.      Народження першої дитини вкрай тяжко відображається на психологічному кліматі сімї, і дуже часто чоловік і жінка віддаляються одне від одного. Але сім'ї , в яких є діти, рідше розводяться ніж бездітні.

3.      Набагато частіше головною причиною вдалого шлюбу є, перш за все, взаємна повага, людяність. У найщасливіших сімях подружжя розділяють власні інтереси між собою!

4.      Багато досліджень показали, що пари, які були в цивільному шлюбі, рідше бувають задоволені  якістю сімейного життя, тому частіше розводяться! Крім того цивільні шлюби у більшості випадків не міцні, а сімейні пари частіше, ніж інші віддають перевагу тому, щоб вирішити кофлікт полюбовно, або просто розійтись.

5.      Статистика також показує, що половина розводів припадає на долю сімей, які існували протягом 7 років. Якщо ця критична точка пережита, то шанс на те, що сім'я розпадеться зменшується. Образ життя та вік партнерів ролі не грає

6.      За статистикою, більшість людей вважає, що свідоцтво про шлюб -це просто шматок паперу, який ніяк не впливає на життя партнерів у шлюбі!  Проте свідоцтво про шлюб гарантує краще здоров'я, довголіття, спокій, та щастя!

Кожний десятий шлюб в Україні, за офіційною статистикою, є цивільним. Не бажають узаконювати свої стосунки переважно молоді люди віком від 25 до 40 років, лише третина з таких пар згодом іде у РАГС. За результатами одного із соціологічних досліджень, ще 45 відсотків українців позитивно ставляться до спільного життя перед офіційним шлюбом. Якими є переваги та недоліки сімейного життя без штампу в паспорті? Скільки італійців мають неформальні подружні стосунки? І як вирішуються на практиці, в суді можливі майнові суперечки, якщо розпадається цивільний шлюб?

Цивільний шлюб - це союз, не зареєстрований в загсі і в церкві. При цьому люди живуть разом, полягають у близьких стосунках і організують спільний побут.

На сьогодні цивільний шлюб дуже поширений серед численних молодих пар.

Так вони перевіряють свої відносини перед тим, як вступити в шлюб офіційно. За цей час вони намагаються вести спільне домашнє господарство і розділяють побут. Зазвичай прихильники цивільних шлюбів є чоловіки. Жінки хочуть нормальної, офіційно оформленої сім'ї, вони хочуть бути впевнені в завтрашньому дні. Адже при неофіційних відносинах невідомо як складуться відносини між молодою парою і після народження дитини, є ймовірність, що жінка може залишитися одна з дитиною і без будь-якої матеріальної допомоги. Тоді як при зареєстрованому шлюбі досить показати свідоцтво про шлюб і той, у кого менше заробітна плата або хто навіть не працював, матиме право на матеріальну допомогу, якщо є спільні діти або за станом здоров'я.

Чи можна вважати цивільний шлюб повноцінним? Дивлячись, з якого боку подивитися. Якщо з боку закону, то так, він вважається таким. Бо якщо пара розійдеться, то ніяке сімейно нажите майно ділитися не буде. Але хоча в цьому випадку, зовсім недавно, в Росії з'явилася така послуга як сімейний договір. У сімейному договорі можна вказати про те, які обов'язки будуть покладені на пару в разі народження дитини, про те, як буде розподілятися все майно при розставанні пари, і все що захочете ви самі. Сімейний договір набирає чинності після завірення його нотаріусом. Цей вид договору прийшов до нас із західноєвропейських держав, але в Росії він поки не дуже поширений, навіть можна сказати, що користувалися цією послугою тільки одиниці пар, будучи в цивільному шлюбі.

Якщо подивитися на ситуацію з моральної точки зору? Більшість чоловіків вважають себе більш вільними в таких відносинах, але при зраді хіба це щось змінює? Хіба вам факт неофіційних відносин полегшить біль!? Звичайно ж ні! Ви так само живете на одній житлоплощі, спите в одному ліжку, займаєтеся домашнім господарством та багато іншого ви робите як звичайна сім'я. Значить, з цього боку шлюб можна вважати повноцінним.

Статистика показує, що більшість чоловіків, будучи в цивільному шлюбі вважають себе не одруженими, а більшість жінок навпаки, вважають себе заміжніми. Так само прийнято вважати, що чоловіки менше замислюються про продовження роду, ніж жінки, але це не так. В офіційних відносинах чоловік так само має інстинктом залишення потомства. Але в цивільному шлюбі, частіше за все, навіть не замислюються про дітей.

Психологи стверджують, що в цивільному шлюбі, пари сваряться більше, ніж у шлюбі офіційному. Причиною цьому жінка. Так як вона хоче стабільності, вона хоче красивого пропозиції руки і серця, вона хоче пишне біле плаття і весілля. І через свого статусу вона спеціально провокує конфлікт, довго розмірковуючи на ці теми. Значить все-таки цивільний шлюб вважається неповноцінним?

Живучи в цивільному шлюбі можна витягти деякі плюси: не потрібно витрачати гроші на весілля, кільця, весільну подорож, плаття. І у "подружжя" зобов'язань менше один перед одним, ніж в офіційному шлюбі.

Добре коли пара, з якихось причин не може зараз оформити свої відносини і трохи хочуть пожити без розпису, подивитися на себе в сімейному житті, перевірити себе, впорядкувати сексуальне життя. Ну а якщо жити в цивільному шлюбі і це бажання не обопільне, то він не принесе нічого крім невдоволення, сварок і вічних з'ясувань відносин.

Добре подумайте, чи потрібно вам це, чи потрібні подібні "перевірки". Адже наші бабусі і дідусі як то обходилися без цього і жили все досить дружно і щасливо.