Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4 Курс / переподы / анал / Конспект / Лекції САПР / Лекція 14 Робота з креслярськими видами.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
30.05.2020
Размер:
1.21 Mб
Скачать

5. Створення деталювання збірки (рознесеного виду)

Якщо вид містить збірку, у якій існує певний вид с рознесеними частинами, виберіть даний параметр для відображення виду з рознесеними частинами.

Створіть ізометричний вид збірки на аркуші креслення. Виберіть вид і викличте контекстне меню. У контекстному меню виберіть пункт Properties (Властивості).

На екрані з'явиться діалогове вікно Drawing View Properties (Властивості креслярського виду), відкрите на вкладці View Properties (Властивості виду). Установіть прапорець Show in exploded state (Показати в рознесеному стані) в області Configuration information (Інформація про конфігурації) і клацніть на кнопці ОК у діалоговому вікні Drawing View Properties (Властивості креслярського виду). Креслення деталювання збірки з лініями рознесення показаний на мал. 14.16.

Якщо збірка представлена в документі в рознесеному виді і ви перетягуєте її для створення креслярських видів, всі види збірки будуть створені також у стані деталювання.

Якщо вам потрібно перемкнутися у звичайний стан креслярського виду, виберіть вид і зніміть прапорець Show in exploded state (Показати в рознесеному стані) на вкладці View Properties (Властивості виду) у діалоговому вікні Drawing View Properties (Властивості креслярського виду).

Інтерактивне креслення в SolidWorks

У режимі Drawing (Креслення) можна створювати ескізи двовимірних креслень. У технічній термінології створення ескізів 2D-креслень відомо як інтерактивне креслення. Перед початком роботи із кресленням рекомендується вставити порожній вид. Для створення порожнього виду виберіть команду меню Insert > Drawing View > Empty (Вставка > Креслярський вид > Порожній). Порожній вид буде прикріплений до курсору. Виберіть точку в місці бажаного розташування порожнього виду в документі креслення. Тепер виберіть порожній вид, щоб активізувати і використати інструменти команд для виконання ескізу виду. Оскільки створюваний ескіз пов'язаний з порожнім видом, ескізні елементи також будуть переміщатися при перетягуванні порожнього виду.

4. Редагування і зміна креслярських видів

В SolidWorks можна виконувати різні види операцій редагування та зміни видів. Наприклад, можна змінити орієнтацію виду, масштаб виду або видалити вид.

  • Зміна орієнтації виду

Для зміни орієнтації спочатку виберіть вид. На екрані відобразиться менеджер властивостей. Двічі клацніть на тій орієнтації виду, що ви хочете зробити поточною, у сувої View Orientation (Орієнтація виду). Орієнтація обраного виду буде змінена.

Пам’ятайте, що всі похідні види також змінять свою орієнтацію, коли ви зміните орієнтацію поточного виду.

  • Зміна масштабу видів

SolidWorks також надає можливість зміни масштабу креслярських видів. Для того щоб змінити масштаб виду, виділите його і потім клацніть на кнопці Use custom scale (Використати користувальницький масштаб) у сувої Scale (Масштаб). Вкажіть новий масштаб виду в полях введення, розташованих нижче цієї кнопки. Ви також можете змінити масштаб похідних видів. Однак варто пам'ятати, що масштаб вихідного виду не буде змінений при зміні масштабу похідного виду.