Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4 Курс / переподы / анал / Конспект / Лекції САПР / Лекція 14 Робота з креслярськими видами.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
30.05.2020
Размер:
1.21 Mб
Скачать
  • Накладений вид

Меню: Insert > Drawing View > Alternate Position (Вставка> Креслярський вид > Накладений вид)

Панель інструментів: Drawing > Alternate Position View (Креслення > Накладений вид)

Накладений вид використовується для створення виду, у якому можна показати максимальний і мінімальний діапазони руху збірки. Основне положення відображається на кресленні безперервними лініями, а накладений вид збірки відображається на тому же самому кресленні пунктирними лініями.

Для створення накладеного виду спочатку необхідно активізувати і вибрати креслярський вид збірки, по якому вам потрібно створити накладений вид. Клацніть на кнопці Alternate Position View (Накладений вид) у менеджері команд. На екрані відобразиться менеджер властивостей Alternate Position (Накладений вид), як показано на мал. 14.14. Вам буде запропоновано вибрати нову конфігурацію.

Клацніть на кнопці ОК або введіть і визначите параметри нової конфігурації. Якщо ви ще не створювали нових конфігурацій, для створення нової конфігурації автоматично буде обраний перемикач New Configuration (Нова конфігурація). Введіть ім'я конфігурації в текстове поле, розташоване нижче.

Клацніть на кнопці ОК у менеджері властивостей Alternate Position (Накладений вид (Вид з іншим розташуванням)), щоб створити нову конфігурацію. Клацніть на кнопці ОК у діалоговому вікні Tangent Edge Display (Відображення дотичної кромки), якщо воно з'явиться на екрані. Відкриється документ збірки, і на екрані з'явиться менеджер властивостей Move Component (Переміщення компонента). Менеджер властивостей запропонує вам пересунути необхідні компоненти в положення, яке варто відобразити в накладеному виді. Зверніть увагу, що компонент або компоненти, які вам потрібно пересунути для відображення в накладеному виді, повинні мати ступінь волі, що дозволить їм переміститися. Ці компоненти не повинні бути повністю зафіксовані в збірці. Виділите необхідні компоненти та перетягніть курсор для їхнього розміщення.

Після визначення накладеного положення компонентів клацніть на кнопці ОК у менеджері властивостей Move Component (Переміщення компонента). Ви автоматично повернетеся в документ креслення. Накладене положення переміщених компонентів буде показано пунктирними лініями на кресленні (мал. 14.15).

При створенні накладеного виду збірки нова конфігурація створюється усередині документа збірки з таким же ім'ям, що зазначено в конфігурації при створенні накладеного виду. Відкрийте документ збірки і викличте менеджер конфігурацій (ConfigurationManager). Зверніть увагу, що нова конфігурація створена паралельно конфігурації за замовчуванням.

За замовчуванням обрана тільки що створена конфігурація. Таким чином, збірка відображається з компонентами, переміщеними в їхні крайні положення. Щоб повернутися до конфігурації за замовчуванням, виберіть параметр Default (За замовчуванням) у менеджері конфігурацій і викличте контекстне меню. Виберіть пункт Show Configuration (Відобразити конфігурацію) з контекстного меню. Ви помітите, що збірка відобразиться з переміщеними компонентами в їхніх вихідних положеннях. Якщо пункт Show Configuration (Відобразити конфігурацію) недоступний у контекстному меню, збірка має конфігурацію за замовчуванням.

Також можна створювати накладений вид для ізометричного виду або будь-якого тривимірного виду. Процедура його створення для тривимірного виду аналогічна описаній процедурі.