Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Holod_V.V._Korporativne_upravlinnya_2010.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
27.11.2019
Размер:
1.01 Mб
Скачать

3 Закон України «Про господарські товариства», ст. 20 «Ліквідаційна комісія».

4 Строк для заяви претензій кредиторами, що не може бути меншим, ніж два місяці з дня оголошення про ліквідацію (Господарський кодекс України, ст. 60 «Загальний порядок ліквідації суб'єкта господарювання»).

5 До їх числа належать: держава (податки та інші платежі до бюджету); наймані працівники (заробітна плата та інші виплати); власники облігацій; банки тощо.

2 Це найбільш розповсюджений спосіб. Ст. 21 Закону України «Про господарські товариства» допускає можливість закріплення у Статуті Товариства іншого порядку розподілу його коштів (включаючи виручку від розпродажу майна) під час його ліквідації.

3 Достовірність та повнота ліквідаційного балансу для підприємств з річним оборотом, що перевищує 250 неоподатковуваних мінімумів, повинні підтверджуватися аудитором (аудиторською фірмою) (див. ст. 20 Закону України «Про господарські товариства»).

4 Перелік цих документів визначається п. 34 Положення про порядок державної реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності. Для отримання кожного документу ліквідаційна комісія повинна провести комплекс відповідних заходів. Так, наприклад, для отримання довідки податкових органів про зняття Товариства з обліку необхідно провести звірку платежів до бюджету, погасити наявну заборгованість, надати звітність за відповідний період тощо.

5 Закон України «Про господарські товариства», ст. 22 «Час припинення діяльності товариства».

1 Закон України «Про акціонерні товариства», ст. 77 «Зберігання документів акціонерного товариства».

1 Господарський кодекс України, ст. 25 «Конкуренція у сфері господарювання».

2 Господарський кодекс України, ст. 36 «Неправомірне збирання, розголошення та використання відомостей, що є комерційною таємницею».

91