Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
індз.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
27.11.2019
Размер:
168.96 Кб
Скачать

В процесі виконання індз студент повинен показати:

1. Знання основних економічних законів і категорій.

2. Вміння вибрати ключові питання у розвитку об'єкта та методології дослідження.

3. Здатність формувати систему економічних показників, які характеризують розвиток об'єкта дослідження.

4. Володіння методикою статистичного аналізу об'єкта дослідження з використанням основних математико-статистичних методів.

5. Вміння інтерпретувати результати досліджень.

2. Методичні вказівки до оформлення індивідуального науково-дослідного завдання

2.1. Структура і зміст ндр

Виконання науково-дослідної роботи оформлюється складанням звіту.

Загальними вимогами до звіту про НДР є його чітка структура, логічна послідовність викладення матеріалу. Викладені результати роботи повинні бути підтверджені аналітичними дослідженнями з обраної теми, а висновки - обґрунтовані та конкретні.

Звіт про результати НДР повинен мати таку структуру:

  1. Титульний лист (Додаток А).

  2. Зміст.

  3. Основна частина.

  4. Список літератури.

  5. Додатки.

Основна частина звіту про НДР включає в себе такі розділи:

  • вступ разом з аналітичним оглядом стану проблеми дослідження і обґрунтування обраної тематики НДР;

  • розділи звіту відображають методику зміст і результати виконаної роботи;

  • висновки.

У вступі приводиться коротка характеристика проблеми, якій присвячена робота. Формулюється мета роботи, актуальність наукового дослідження, визначаються основні завдання та напрямок роботи.

В розділах звіту послідовно викладається матеріал за результатами виконання науково-дослідної роботи.

Закінчується звіт висновком. Його змістом є чітко обґрунтована загальна оцінка результатів науково-дослідної роботи.

Список використаної літератури слід подавати в такій послідовності:

  1. Законодавчі акти та постанови Уряду Україні.

  2. Інструкції, нормативні акти міністерств і відомств.

  3. Доповіді, виступи керівників держави.

  4. Спеціальна література - підручники, монографії, брошури, статті (в алфавітному порядку).

  5. Спеціальні журнали, періодичні видання .

Використані джерела необхідно вказувати в квадратних дужках після відповідного посилання (порядковий номер джерела у списку використаної літератури. Наприклад, (у тексті: [2]).

2.2. Оформлення звіту про ндр

Текст звіту має бути написаним від руки чітким, розбірливим почерком, без виправлень, або виконаним у вигляді машинописного тексту чи комп'ютерного набору, на одному боці аркуша білого паперу формату А4 (210 х 297 мм). Текст роботи слід писати або друкувати, додержуючись таких полів: верхнє і нижнє - не менше 20 мм, ліве - не менше 25 мм, праве - не менше 10 мм., шрифт - Times New Roman, розмір шрифту - 14, інтервал між рядками - 1,5. При виконанні роботи у роздрукованому на комп'ютері вигляді студент додає обов'язково електронний варіант роботи на дискеті або іншому носії. Рукопис текстової частини звіту слід писати чорнилом (пастою) одного кольору (чорний, синій, фіолетовий). Виконання тексту різнокольоровими чорнилами не допускається.

Вступ, основні розділи, висновки і список літератури у визначеній послідовності починаються з нової сторінки. Заголовки розділів розташовують посередині рядка симетрично тексту, пишуться великими літерами, не підкреслюючи. Заголовки підрозділів і пунктів пишуться малими літерами (крім першої) відступивши від краю тексту 15... 17 мм.. Якщо заголовок складається з двох речень, їх розділяють крапкою. Перенос слів у заголовку не допускається. Крапку в кінці заголовку не ставлять. Усі заголовки розміщують на одному аркуші з наступним текстом. Не допускається розміщувати назву розділу, підрозділу та пункту в нижній частині сторінки, якщо після неї розміщено тільки один рядок тексту. Відстань між заголовком і подальшим чи попереднім текстом - незаповнений рядок.

Усі сторінки повинні мати суцільну нумерацію впродовж усього тексту, починаючи з титульного аркуша. Номер сторінки проставляють у правому верхньому кутку сторінки без крапки в кінці. На титульному аркуші номер сторінки не проставляють. Ілюстрації й таблиці, що розміщені на окремих сторінках, включають до загальної нумерації сторінки роботи.

Скорочення слів і словосполучень у роботі виконуються відповідно до чинних стандартів з бібліотечної та видавничої справи.

Таблиці та ілюстрації (креслення, рисунки, графіки, схеми, діаграми) розміщують безпосередньо після тексту, де вони згадуються вперше, або на наступній сторінці. На всі таблиці та ілюстрації мають бути посилання в роботі. Таблиці та ілюстрації нумеруються арабськими цифрами порядковою нумерацією в межах розділу, за винятком таблиць та ілюстрацій, що наводяться в додатках. Номер таблиці або ілюстрації складається з номера завдання і порядкового номера таблиці або ілюстрації, відокремлених крапкою, наприклад, таблиця 2.1 - перша таблиця до другого завдання, рисунок 3.2 - другий рисунок до третього завдання. Таблиця повинна мати заголовок, який пишуть або друкують малими літерами (крім першої великої) і вміщують над таблицею. Таблиці мають бути оформлені згідно вимог та правил.

Графічні зображення даних теж мають назву, яку розміщують під ілюстрацією і позначають словом «Рисунок______», наприклад, «Рисунок 3.1. Динаміка експорту товарів з України до країн ЄС у 2005-2010 рр.», «Рисунок 3.3. Рівень економічного розвитку регіонів України у 2009 р.».

Формули та рівняння в звіті розташовують безпосередньо після тексту, в якому вони згадуються, посередині сторінки. Вище і нижче кожної формули або рівняння залишають не менше одного вільного рядка. Формули і рівняння нумерують порядковою нумерацією в межах розділу. Номер формули або рівняння складається з номера завдання і порядкового номера формули або рівняння відокремлених крапкою, наприклад, формула (1.3) - третя формула першого завдання. Номер формули або рівняння вказується в дужках у крайньому правому положенні на рядку. Пояснення значень символів числових коефіцієнтів, що входять до формули чи рівняння, наводять безпосередньо під формулою у тій послідовності, в якій вони наведені у формулі чи рівнянні.

Додатки до звіту оформляють у вигляді окремої частини, розташовуючи додатки в порядку появи посилань на них у тексті роботи. Додатки слід позначати послідовно великими літерами української абетки, за винятком літер Г, Є, З, І, Ї, Й, О, Ч, Ь, наприклад, додаток А, додаток Б і т.д. Додатки повинні мати спільну з рештою роботи наскрізну нумерацію сторінок.

Додаток повинен мати заголовок, надрукований вгорі малими літерами з першої великої симетрично відносно тексту сторінки. Посередині рядка над заголовком малими літерами з першої великої повинно бути надруковано слово «Додаток______» і велика літера, що позначає додаток.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]