Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
єврорегіон Глаценсіс.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
26.11.2019
Размер:
753.66 Кб
Скачать

Основні цілі, завдання і напрями транскордонного співробітництва в єврорегіоні

На сучасному етапі головними цілями функціонування Єврорегіону Глаценсіс є підвищення рівня життя населення, зокрема через спільне інвестування й економічні програми, професійні навчання та програми, спрямовані на зменшення рівня безробіття; співпраця й обмін науковими та професійними групами; моніторинг й охорона довкілля; розвиток інфраструктури; обмін технологіями й побудова комплексної інформаційної системи для обміну даними у єврорегіоні; розвиток просторового планування; співпраця в галузі ліквідації та попередження стихійних лих. Стимулом до транскордонної співпраці стали інтенсивні інтеграційні процеси в Східній Європі. Кордон із Чехією та Словаччиною став одночасно кордоном між країнами, що інтегрувалися з ЄС, а отже стали партнерами на міжнародній арені. До основних завдань транскордонного співробітництва в єврорегіоні відносять:

Стимулювання зовнішньої єдності регіону стосується участі регіону в процесах глобального та континентального розвитку, включаючи зв’язки з ширшим Європейським простором та створення регіональних центрів зростання. Дослідження відображає прикордонну смугу на фоні ширшої Європейської території, сусідніх країн та регіонів.

Стимулювання внутрішньої єдності регіону – це група факторів, що впливають на розвиток прикордонної зони як цілісного регіону, що передбачає створення кращих зв’язків між обома сторонами прикордонної смуги. Досягнення внутрішньої єдності регіону є умовою sine qua non для подолання його культурного занепаду. Внутрішня єдність пов’язана із широким колом проблем, однак Дослідження було сконцентроване на питаннях з виразним просторовим виміром. Найбільш явними є зв’язки інфраструктурних систем: в обох сферах автодорожнього та залізничного сполучення (з мережею пропускних пунктів), так само як і енергетичні, газові, водні та очисні системи. Дослідження також аналізує потенціал співробітництва між адміністративними центрами, науковими і дослідними установами та групами різних економічних

секторів, що виникають. Для польсько-чеської прикордонної смуги туристична та курортна мережа є дійсно однією з найбільш суттєвих сфер, що вимагає співробітництва. Дослідження розкриває проблеми та вказує на сфери, в яких можливо або навіть необхідно посилити взаємні, транскордонні відносини. Також тут представлені просторові конфлікти транскордонного характеру, такі як, наприклад, розміщення промисловості безпосередньо поблизу з цінними ландшафтами та природоохоронними територіями або питання контролю паводків.

Обидві групи факторів, що обговорювалися, пов’язані із зовнішньою та внутрішньою єдністю регіону, сильно пов’язані з інвестиційними процесами.

Збереження та реконструкція природних та культурних ресурсів. Ця група стосується факторів, що пов’язані з охороною природної та культурної спадщини. Більшість проблем, що тут обговорюються, пов’язані з природоохоронними територіями, включаючи охорону поверхневих та підземних водних об’єктів, однак також з негативним впливом промисловості на довкілля, urban decline areas та питаннями охорони ландшафтів. Польсько- Чеське співробітництво з цієї точки зору має бути направлене на збереження та покращання існуючих природних коридорів, розширення системи природоохоронних територій так само, як і відновлення територій, зруйнованих людською діяльністю. До основних завдань транскордонного співробітництва відносять:

  1. зміцнення взаємної довіри та безпеки;

  2. вироблення спільної стратегії охорони довкілля, використання спільних водних ресурсів;

  3. вироблення спільної стратегії просторового розвитку транскордонного регіону;

  4. спільного використання енергетичних ресурсів;

  5. узгодження розвитку прикордонної інфраструктури;

  6. розвитку спільної підприємницької та інформаційної інфраструктури;

  7. ефективного використання людських ресурсів шляхом взаємного визнання їх професійної кваліфікації, створення єдиного ринку праці;

  8. підтримки спільних місцевих ініціатив органів місцевого самоврядування, громадських організацій.