Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1-46.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
31.43 Mб
Скачать

44. Які вимоги техніки безпеки необхідно дотримуватися при виконанні пальових робіт.

Монтаж, демонтаж і переміщення копрів слід виконувати відповідно до технологічних карт під безпосереднім керівництвом осіб, відповідальних за безпечне виконання цих робіт.

Монтаж, демонтаж і переміщення копрів при вітрі 15 м / с і більш-грозі не допускаються.

Перед підйомом конструкцій копра всі його елементи повинні бути надійно закріплені, а інструмент і незакріплені предмети вилучені.

При підйомі конструкції, зібраної в горизонтальному положенні, повинні бути припинені всі інші роботи в радіусі, рівному довжині конструкції плюс 5 м.

Технічний стан копрів (надійність кріплення вузлів, справність зв'язків і робочих настилів) необхідно перевіряти перед початком кожної зміни.

Кожен копер повинен бути обладнаний звуковою сигналізацією. Перед пуском його в дію необхідно подавати звуковий сигнал.

Для забезпечення безпеки експлуатації бурової установки на копрі (вишці) повинен бути встановлений обмежувач висоти підйому бурового інструменту або вантажозахоплювального пристосування.

Не дозволяється працювати буровим інструментом з незавернутимі до кінця і незакріпленими різьбовими з'єднаннями.

У період спуску і вилучення обсадних труб особи, безпосередньо не беруть участь у виконанні даних робіт, до бурової вишки на відстань менше полуторної її висоти не допускаються.

Перед початком огляду, змащення, чищення або усунення будь-яких несправностей бурового верстата буровий інструмент повинен бути поставлений в стійке положення, а двигун вимкнений.

Пробурені свердловини при припиненні робіт повинні бути надійно закриті щитами або огороджені. На щитах і огорожах повинні бути встановлені попереджувальні знаки і сигнальне освітлення.

Гранична маса молота і палі дли копра Довжки бути зазначені на його фермі або рамі. На копрі повинен бути встановлений обмежувач вантажопідйомності.

Палі дозволяється підтягувати по прямій лінії в межах видимості машиніста копра тільки через відвідний блок, закріплений біля основи копра.

Пересування копрів повинна проводитися за спланованій площадці при опущеному молоті.

Стан шляхів для пересування копра слід перевіряти перед початком кожної зміни. У процесі забивання паль і після роботи копер необхідно закріплювати протиугінними пристроями.

Підйом палебийного молота і палі (шпунта) слід виконувати послідовно. Одночасний підйом палебийного молота і палі не допускається.

При зрізку забитих у грунт паль необхідно передбачати заходи, що виключають раптове падіння срезаемой частини.

При забиванні паль плавучим копром необхідно забезпечувати його расчаліваніе до якорів, закріпленим на березі чи на дні, а також зв'язок з берегом за допомогою чергових плавзасобів або пішохідного містка. Плавучий копер повинен бути забезпечений рятувальними засобами і човном.

Не допускається проводити пальові роботи на річках і водоймищах при хвилюванні більше 2 балів.

При забиванні паль з льоду необхідно контролювати стан і товщину льоду на початку і кінці робочої зміни. Робоча площадка повинна бути очищена від снігу.

Лунки під льоду занурення в них паль повинні бути закриті щитами або огороджені.

При зануренні паль за допомогою віброзанурювачів необхідно забезпечити щільне і надійне з'єднання віброзанурювача з наголовником палі, а також вільне стан підтримують Віброзанурювач канатів.

При кожній перерві в роботі Віброзанурювач слід вимикати.

При зануренні паль-оболонок доступ робочих на підвісну майданчик для приєднання до занурюваної палі-оболонці наголовника віброзанурювача або наступної секції палі-оболонки дозволяється тільки після того, як подається конструкція буде опущена краном на відстань не більше 30 см від верху занурюваної палі-оболонки.

Виробництво робіт по влаштуванню пальових підстав поблизу підземних комунікацій, а також у місцях виявлення вибухонебезпечних матеріалів або в місцях з патогенним зараженням грунту, допускається тільки за умови виконання вимог

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]