Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка Word.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
823.81 Кб
Скачать

Встановлення міжрядкових інтервалів.

Інтервал між рядками можна встановити за вибору тієї ж команди Формат - Абзац, де у випадаючому списку міжрядковий вибирається потрібний інтервал або вказується його значення у вигляді кратності одинарного інтервалу (наприклад, 7,4) в полі значения. Це ж саме можна виконувати користуючись спеціальними значками на панелі інструментів форматування.

Встановлення інтервалів між абзацами.

Інтервал між абзацами встанов­люється в тому ж вікні Формат - Абзац, в полі Інтервал: відступ зверху над аб­зацом від попереднього абзацу - перед, знизу від до наступного абзацу – після.

Створення списків.

Списки бувають трьох типів: марковані, нумеровані та багаторівневі.

Створення маркованих списків та заміна значків у них. Для цього потрібно виділити відповідні абзаци і вибрати піктограму Маркери або натиснути комбінацію клавіш Ctrl+Shift+L. При цьому відбувається маркування значками, встановленими за замовчуванням. Для того, щоб змінити символи значків або інші параметри автоматичного маркування, потрібно виділити відповідні абзаци і в пункті меню Формат вибрати команду Список. Відкривається однойменне вікно, де слід вибрати закладку Маркований.

В даній закладці можна вибрати один із восьми типів маркерів (значків). Якщо користувач бажає змінити параметри форматування значків або вибрати інший значок, що не входить у список, то слід вибрати один із восьми стандартних (базових) маркерів і натиснути кнопку Изменить. При цьому відкривається вікно Зміни маркованого списку, де для вибору іншого маркеру слід натиснути командну кнопку Маркер. Відкривається вікно із таблицею доступних символів, де слід вибрати потрібний і натиснути кнопку ОК.

Для автоматичного створення нумерованого або багаторівневого списку слід виділити абзаци, що нумеруються і в пункті меню Формат вибрати команду Список. Відкривається однойменне вікно, де слід вибрати відповідну закладку. На закладці потрібно вибрати один із восьми типів нумерації або замінити їх, як описано вище. Після цього потрібно натиснути кнопку ОК.

Використання границь і заливки.

Для виділення певного абзацу, чи кіль­кох абзаців, від іншого тексту, можна відформатувати його з використанням ліній обвідки і заповнень. Для цього необхідно виділити потрібний фрагмент тексту документу і в пункті меню Формат вибрати команду Границі та заливка. При цьому відкривається вікно, в першій закладці якого є такі розділи:

  • Тип - встановлює тип обвідки.

  • список Тип - встановлює стиль лінії обвідки.

  • Колір - встановлює колір ліній обвідки.

  • Ширина - встановлює товщину ліній обвідки.

  • Примінити до - встановлює на який об'єкт вибирається обвідка: тексту - лише до виділеного тексту (якщо є виділений текст) або абзацу - до цілого абзацу.

Друга закладка Сторінка вікна Границі та заливка встановлює рамку навколо цілої сторінки. При цьому всі елементи вікна аналогічні до елементів попередньої закладки, але відносяться до цілої сторінки.

В третій закладці Заливка встановлюється заливка фону абзацу або виді­леного тексту. При цьому в палітрі кольорів Заливка потрібно вибрати колір фону. У випадаючому списку тип можна вибрати, стиль заливки (густину та тип заштриховування). Якщо вибрано один із стилів заливки, то стає доступним випадаючий список Колір, де можна вибрати колір ліній заштриховування фону абзацу.