Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
8. Методичні рекомендації до курсової роботи1.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
353.79 Кб
Скачать

5. Правила оформлення курсової роботи

5.1 Загальні вимоги

Курсову роботу оформляють на аркушах формату А4 (210 х 297 мм). Роботи виконують машинним (за допомогою комп'ютерної техніки) способом на одному боці аркуша білого паперу.

Кожна сторінка повинна мати поля: верхнє і нижнє — по 20 мм; праве — 10 мм; ліве — 25 мм. Шрифт чорного кольору. Відстань між рядками тесту 1,5 інтервалу, шрифт Times New Roman, розмір 14. Щільність тексту однакова по всій роботі.

Виклад матеріалу в роботі має бути послідовним і логічним. Всі розділи мають бути органічно зв'язані між собою. Особливу увагу слід звертати на логічні переходи від однієї глави до іншої, від параграфа до параграфа, а усередині параграфа — від питання до питання.

Ілюструючи окремі положення роботи цифрами, матеріалами з довідників, а також цитуючи різних авторів, необхідно робити відповідні посилання на джерела.

Цитата наводиться дослівно, без яких-небудь змін тексту, пунктуації, абзаців, цифр. Усередині тексту цитата дається в лапках із посиланням на використану літературу. Цитати не повинні перевищувати 25% об'єму роботи. Не можна з цитати починати абзац, так само як і поміщати одну цитату відразу за іншою.

Вельми важливе значення має зовнішнє оформлення роботи, відсутність граматичних помилок. Коли це необхідно, до тексту додаються схеми, діаграми, графіки.

5.2 Нумерація

Сторінки роботи слід нумерувати арабськими цифрами, додержуючись наскрізної нумерації упродовж усього тексту роботи. Номер сторінки проставляють у правому верхньому куті сторінки без крапки в кінці (шрифт – Times New Roman, розмір 14). Нумерація сторінок починається з титульного аркуша (1), але на ньому номер сторінки не ставиться. Номери сторінок починають проставляти з змісту. У змісті обов'язково вказують сторінки введення, глав і параграфів тексту, висновку, бібліографії, додатка.

Глави мають крізну нумерацію і їх найменування в тексті пишеться прописними літерами. Кожна нова глава починається з нового аркуша. Параграфи мають крізну нумерацію.

Розділи роботи повинні мати порядкову нумерацію в межах викладення суті роботи і позначатися римськими цифрами без крапки. Підрозділи і пункти курсової роботи слід нумерувати арабськими цифрами. Підрозділи роботи повинні мати порядкову нумерацію в межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і порядкового номера підрозділу, відокремлених крапкою. Після номера підрозділу крапку не ставлять, наприклад 1.1, 1.2 і т. п.

Пункти повинні мати порядкову нумерацію в межах кожного розділу або підрозділу. Номер пункту складається з номера розділу і порядкового номера пункту або з номера розділу, порядкового номера підрозділу та порядкового номера пункту, відокремлених крапкою. Після номера пункту крапку не ставлять, наприклад, 1,1.1, 1.1.2 і т.п.

Якщо розділ або підрозділ складається з одного пункту або пункт складається з одного підпункту, його нумерують.

5.3 Ілюстрації

Ілюстрації (креслення, рисунки, графіки, схеми, діаграми, фотознімки) слід розміщувати в роботі безпосередньо після тексту, де вони згадуються вперше, або на наступній сторінці. На всі ілюстрації мають бути посилання.

Ілюстрації повинні мати назву, яку розміщують під ілюстрацією симетрично тексту. Ілюстрація позначається словом «Рис. №. - «.

Рис. 2.1 – Види нумерованих і маркованих списків

Ілюстрації слід нумерувати арабськими цифрами порядковою нумерацією в межах розділу, за винятком ілюстрацій, наведених у додатках. Номер ілюстрації складається з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, відокремлених крапкою, наприклад, рис. 3.2 - другий рисунок третього розділу.

Якщо у роботі вміщено тільки одну ілюстрацію, її нумерують згідно цих методичних рекомендацій.